17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple έκανε διαθέσιμη την πρώτη beta του iOS 8.2 και το WatchKit στους προγραμματιστές της

    iphone-new

    Η Apple σήμερα προχώρησε στην κοινοποίηση δύο σημαντικών νέων εργαλείων για τους προγραμματιστές της. Αρχικά έχουμε την πρώτη iOS 8.2 beta έκδοση και το πιο σημαντικό είναι πως η εν λόγω έκδοση φέρνει και τα εργαλεία για την δημιουργία εφαρμογών στο επερχόμενο Apple Watch.

    H νέα αυτή beta είναι διαθέσιμη μέσω OTA ή από το Dev Center της Apple.

    Ενδιαφέρον προκαλεί η κίνηση αυτή της Apple μιας και η beta αυτή έρχεται μόλις μια μέρα αφότου η Apple έκανε διαθέσιμη στο κοινό την iOS 8.1.1 η οποία ήταν σε δοκιμαστική περίοδο μόνο μερικές εβδομάδες. Αυτό σηματοδοτεί μια αλλαγή στρατηγικής για την Apple που συνήθως αναβαθμίσεις του λογισμικού της πολλές φορές έπαιρναν μήνες ολόκληρους.

    Το WatchKit ήταν αναμενόμενο και είναι και αυτό διαθέσιμο σήμερα στους προγραμματιστές. Το WatchKit site περιλαμβάνει οδηγούς για τον προγραμματισμό, οδηγούς για τις διεπαφές καθώς και μια σειρά από templates για τις εφαρμογές του Apple Watch.

    Οι προγραμματιστές από το νέο έτος θα μπορούν να καταθέτουν native εφαρμογές για το Apple Watch. Εταιρείες όπως οι ESPN, Instagram και American Airlines είχαν ήδη πρόσβαση στο WatchKit αναφέροντας συγκεκριμένα:

    “To Αpple Watch θα μας επιτρέψει να φέρουμε την εμπειρία χρήσης του Instagram πιο κοντά στον χρήστη. Με ενεργές ειδοποιήσεις θα μπορεί κάποιος να δει άμεσα και να κάνει like σε μια νέα φωτό ή να χρησιμοποιήσει κάποιο emoji.”

    Οι WatchKit εφαρμογές θα έχουν δύο μέρη. Ένα Watchkit extension το οποίο θα τρέχει στο iPhone και μια σειρά από διεπαφές οι οποίες θα εγκαθιστώνται στο Apple Watch.

    H σημερινή κυκλοφορία του WatchKit θα δώσει αρκετό χρόνο στους προγραμματιστές για να δημιουργήσουν εφαρμογές οι οποίες θα είναι διαθέσιμες με το λανσάρισμα του Apple Watch στην αγορά.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles