18.6 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Τι αποκάλυψε το WatchKit για το επερχόμενο Apple Watch της Apple

    Apple-Watch-Watchkit-teaser-001

    H Αpple έχει αφήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το επερχόμενο Apple Watch της. Η συσκευή εκπροσωπεί μια νέα έκδοση του iOS σε μια Retina οθόνη για την οποία η Apple δηλώνει απίστευτα περήφανη.

    Με την χθεσινή κυκλοφορία του επίσημου Apple Watch software development kit (SDK) οι προγραμματιστές ξεκινήσαν να ανακαλύπτουν διάφορα στοιχεία της νέας wearable συσκευής της Apple.

    Ξεκινώντας έχουμε αναλύσεις για τις οθόνες των 38mm και των 42mm. H μικρότερη οθόνη που Apple Watch θα έρθει λοιπόν με μια retina ανάλυση 272×340 ενώ η μεγαλύτερη οθόνη θα έχει μια retina ανάλυση 312×390.

    Apple-Watch-screen-sizes-image-001

    Μιας και η Apple έχει δώσει τον χαρακτηρισμό Retina σε αυτές τις οθόνες περιμένουμε πως κανένα pixel δεν θα είναι ορατό ακόμη και από κοντινή απόσταση από το οπτικό πεδίο του χρήστη.

    Παρακάτω σας έχουμε και την λίστα με όλες τις ενδιαφέρουσες χθεσινές ανακαλύψεις για το Apple Watch:

    Apple-Watch-Watchkit-Framework-slide-001

    • H γραμματοσειρά του συστήματος στο Apple Watch ονομάζεται San Francisco και υποστηρίζει δυναμική πληκτρολόγηση, μιας iOS τεχνολογία που αυτόματα ρυθμίζει τα κενά στα γράμματα αλλά και το ύψος για καλύτερη ανάγνωση
    • Οι Developers μπορούν να προσθέσουν τις δικές του γραμματοσειρές αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την δυναμική πληκτρολόγηση.
    •  Οι εφαρμογές του Apple Watch θα μπορούν να ληφθούν από το App Store στο iPhone, iPad, iPod touch ή iTunes σε Mac ή Windows PC. Δεν θα υπάρχει ένα ξεχωριστό App Store που θα τρέχει αποκλειστικά στο Apple Watch
    • Αρχικά όλες οι Apple Watch εφαρμογές θα δημιουργηθούν μέσω του Apple WatchKit και θα χρειαστούν συνδεσμολογία με το iPhone μιας και οι περισσότερες διεργασίες συμβαίνουν εκεί και λιγότερο στο ίδιο το ρολόι.
    • Από τις αρχές του χρόνοι οι Developers θα μπορούν να δημιουργήσουν πλήρης native εφαρμογές
    • Τα μεγέθη των εικονιδίων του Apple Watch είναι:
      • Notification center icon: 29-by-29 pixels (38mm Apple Watch) και 36-by-36 pixels (42mm Apple Watch).
      • Long look notification icon: 80-by-80 pixels (38mm Apple Watch) και 88-by-88 pixels (42mm Apple Watch).
      • Home screen/Short Look icon: 172-by-172 pixels (38mm Apple Watch) και 196-by-196 pixels (42mm Apple Watch).
    • Οι Developers θα δίνουν τετράγωνες εικόνες για τα εικονίδια και το σύστημα θα τις κάνει στρογγυλές αυτόματα.
    • Οι Χάρτες των εφαρμογών τρίτων στο Apple Watch θα είναι στατικά στιγμιότυπα και όχι διαδραστικά μέσα στην εφαρμογή. Κάνοντας tap στον χάρτη ο χρήστες θα μεταφέρεται στην εφαρμογή των Χαρτών
    • Το Apple Watch δεν υποστηρίζει χειρονομίες πολλών δαχτύλων όπως “τσιμπήματα” της οθόνης παρά το γεγονός πως οι Developers μπορούν να προσθέσουν χειρονομίες που αναγνωρίζονται στις εφαρμογές τους. Συγκεκριμένα έχουμε.
      • Κάθετα swipes για scroll μιας οθόνης
      • Οριζόντια swipes εμφάνιση την προηγούμενης ή της επόμενης σελίδας στην διεπαφή του χρήστη
      • Αριστερά edge swipes πίσω πλοήγηση στην κεντρική διεπαφή
      • Taps για επιλογή ή διαδραστικότητα
    • Τα Notifications – Ειδοποιήσεις έχουν δύο μορφές:  Short Look: Μινιμαλιστική απεικόνιση πληροφοριών. Long Look: Εμφάνιση περισσότερων πληροφοριών και δυναμική διεπαφή με μέχρι και 4 επιλογές διαδραστικότητας για κάθε ειδοποίηση. Οι ειδοποιήσεις αυτές δεν θα εξαφανίζονται όταν ο χρήστης θα κατεβάζει τον καρπό του αλλά θα πρέπει να γίνει χειροκίνητα.
    • Στα animations της διεπαφής συναντούμε δύο μορφές: Canned: Βασικά animation χρησιμοποιώντας μια συχνότητα στατικών εικόνων οι οποίες παρουσιάζονται γρήγορα στον χρήστη σε υψηλά frames. Dynamic: Δυναμικά animation για τα οποία η Apple όμως προειδοποιεί πως μπορεί να δημιουργήσουν καθυστερήσεις στην διεπαφή μιας εφαρμογής.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles