17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ειδικοί εξηγούν γιατί η κατασκευή ενός 5G chip από την Apple θα πάρει χρόνια

    Ειδικοί της βιομηχανίας εξήγησαν σήμερα γιατί η Apple χρειάστηκε να υπογράψει ένα πολυετές συμβόλαιο με την Qualcomm μετά και την αποτυχία αλλαγής προμηθευτή με την Intel. Θα χρειαστούν χρόνια για την Apple να σχεδιάσει, κατασκευάσει και να κάνει τεστ ένα δικό της 5G chip.

    Οι ειδικοί αναφέρουν πως το modem είναι ένα από τα πιο σύνθετα chip που βρίσκονται μέσα σε ένα smartphone.

    To Bloomberg εξηγεί.

    “Τα modems είναι ο βασιλιάς. Η Qualcomm είναι αυτή την στιγμή η μόνη εταιρεία που μπορεί να παραδώσει στην Apple ένα 5G modem για τα iPhone της του χρόνου. Τα modems απαιτούν περισσότερα επίπεδα μηχανικής από ότι άλλη τύποι επεξεργαστών. Τα modem συνδέουν την συσκευή με ένα cellular δίκτυο και της επιτρέπουν να κάνει πλοήγηση στο web, λήψη εφαρμογών αλλά και κλήσεων. Το να κάνεις αυτή την λειτουργία ομαλή σε όλα τα επίπεδα και οπουδήποτε στον κόσμο είναι κάτι πολύ σύνθετο και χρειάζεται τεχνογνωσία χρόνων. Ακόμη και με αυτή την τεχνογνωσία χρειάζεται κάποιος 2 χρόνια για την κατασκευή και ακόμη 1 χρόνο για τεστ.”

    Η Qualcomm λοιπόν έχει αυτή την εμπειρία. Επίσης έχει και ειδικά εργαστήρια για όλα τα απαιτητικά τεστ που χρειάζονται έτσι ώστε αυτά να είναι συμβατά με όλα τα μέρη του κόσμου. Αν η Apple θα κατασκευάσει τα δικά της 5G chip θα χρειαστεί να δημιουργήσει αυτές τις εγκαταστάσεις καθώς και να σχεδιάσει αυτά τα chips.

    Ένας αναλυτής αναφέρει πως η Apple είναι τουλάχιστον 5 χρόνια πίσω από την Qualcomm αυτή την στιγμή.

    Δεν γνωρίζουμε την χρονική διάρκεια της συμφωνίας της Apple με την Qualcomm για την αγορά chips αλλά αυτό που ξέρουμε είναι πως η Apple πλήρωσε δικαιώματα για τις πατέντες της Qualcomm για τουλάχιστον 6 χρόνια με την επιλογή να επεκτείνει αυτό το διάστημα για άλλα 8 χρόνια.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles