13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Αυτή είναι η πρώτη wearable συσκευή με την μορφή τσιρότου που συγχρονίζεται με το iPad και μπορεί να διαγνώσει τον COVID-19

    Μια συσκευή που κολλάει σαν τσιρότο στον λαιμό έχει δημιουργηθεί για να διαγνώσει τον COVID-19 αναγνωρίζοντας πρώιμα σημάδια όπως βήχας και δυσκολίες στην αναπνοή.

    Ο ασύρματος αυτός αισθητήρας συγχρονίζεται με το iPad για να κάνει την ανάλυση των δεδομένων που συλλέγει από τον χρήστη.

    Η Northwestern αναφέρει πως η συσκευή μπορεί να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στην διάγνωση ιών όπως ο COVID-19 μιας και μπορεί να ενημερώσει για πρώιμα σημάδια των νόσων αυτών.

    “Με την δυνατότητα να το φοράει ο χρήστης 24/7 η συσκευή προωθεί μια συνεχόμενη ροή δεδομένων και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αποκαλύψει μια σειρά από συμπτώματα ιών. Έτσι συνεχώς μετράει και αναγνωρίζει τον βήχα και την αναπνοή του χρήστη του κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει με συμβατικά συστήματα καταγραφής αυτή την στιγμή.”

    Το CNET αναφέρει πως η συσκευή – αισθητήρας αυτόματα συγχρονίζεται με το iPad κατά την φόρτιση της.that the device automatically syncs to an iPad when it is charged.

    “Μια φορά την ημέρα το αφαιρείς από το λαιμό σου και το τοποθετείς στον ασύρματο φορτιστή του που αυτόματα το κάνει να συγχρονίζει τα δεδομένα που αποθήκευσε με το iPad του χρήστη. Από εκεί τα δεδομένα μεταφέρονται στο Cloud όπου ένας αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης τα εξετάζει για να βρει κάτι μη φυσιολογικό και που έχει σχέση με τον COVID-19. Η συσκευή δεν έχει εξωτερικές θύρες κάτι που κάνει την απολύμανση της πολύ εύκολη”

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles