19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Αναφορά: Η Apple προσλαμβάνει πολλούς cloud μηχανικούς καθώς προσπαθεί να φτάσει την Amazon και άλλες εταιρείες

    Μια νέα αναφορά από το Protocol σήμερα δείχνει πως η Apple ξεκίνησε μια συνεχιζόμενη ενέργεια πρόσληψης μηχανικών με ειδίκευση σε cloud τεχνολογίες τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία φαίνεται να ενσωμάτωσε στο δυναμικό της μηχανικούς λογισμικού από εταιρείες όπως οι AWS, Docker, και άλλες.

    Η αναφορά τονίζει 4 μεγάλα ονόματα του χώρου που πλέον ανήκουν στο δυναμικό της Apple:

    • Michael Crosby, πρώην μηχανικός της Docker ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους της εταιρείας
    • Arun Gupta, πρώην μηχανικός της AWS έχει ήδη ενταχθεί στην Apple και ηγείται των open source προσπαθειών της εταιρείας
    • Maksym Pavlenko, ακόμη ένας πρώην μηχανικός της AWS που δούλεψε πάνω σε σημαντικές υπηρεσίες όπως η AWS Fargate.
    • Francesc Campoy

    Το δημοσίευμα αναφέρει πως είναι σημαντικές αυτές οι κινήσεις και οι επενδύσεις που κάνει η Apple. Μάλιστα έρχονται σε μια εποχή που υπήρχαν έντονες ανησυχίες για το Information Systems & Technology γκρουπ της Apple που είχε περιγραφεί από ανώνυμες πηγές εκ των έσω ως ένας Game of Thrones εφιάλτης…..

    Παράλληλα η Apple έχει ανακοινώσει το 2018 πως επενδύει $10 δις σε κέντρα δεδομένων στην Αμερική για τα επόμενα 5 χρόνια.

    “Η Apple εδώ και χρόνια θέλει να τις ανήκουν και να ελέγξει τις τεχνολογίες κλειδιά που έχουν τα προϊόντα της τόσο επιτυχημένα σε σημείο που έφτιαξε την δική της ομάδα δημιουργίας chip αμέσως μετά το λανσάρισμα του πρώτου iPhone. Καθώς οι αγορές των smartphones και των προσωπικών υπολογιστών έχουν ωριμάσει η Apple έριξε το βάρος της στις υπηρεσίες για να συνεχίσει να έχει αυξητική πορεία στα έσοδα της. Πλέον φαίνεται πως κάνει σοβαρές κινήσεις έτσι ώστε να τρέχει μόνη της και την τεχνολογία που βρίσκεται στο παρασκήνιο αυτών και που κάνει τις υπηρεσίες της να λειτουργούν.”

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles