23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Αναλυτές προβλέπουν πως τα επερχόμενα 5G iPhone και iPhone SE 2 θα λανσαριστούν στην αγορά με καθυστερήσεις εξαιτίας του coronavirus

    Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι αναλυτές από το Bank of America κοινοποίησαν μια νέα αναφορά για τις προβλέψεις τους για τις επερχόμενες iPhone συσκευές αναφέροντας πως το πιο πιθανό είναι πως θα υπάρξει καθυστέρηση τουλάχιστον 1 μήνα από τον αρχικό προγραμματισμό εξαιτίας του COVID-19 και των επιπτώσεων που έχει στην παραγωγική αλυσίδα της Apple.

    Οι νέες ναυαρχίδες iPhone της Apple τυπικά κάνουν την εμφάνιση τους τον Σεπτέμβριο όπως και με τα iPhone 11 και iPhone 11 Pro που έκαναν το ντεμπούτο τους στις 20 Σεπτεμβρίου του 2019. Κάποια βέβαια μοντέλα της εταιρείας κατά το παρελθόν έχουν κάνει το ντεμπούτο τους στην αγορά τον Οκτώβριο ή ακόμη και αρχές Νοεμβρίου όπως στην περίπτωση του iPhone XR ή iPhone X. Καθώς η παραγωγή της επερχόμενης iPhone 12 γραμμής συνεχίζει να αντιμετωπίζει καθυστερήσεις κάνει το παράθυρο διάθεσης του Σεπτεμβρίου να απομακρύνεται για φέτος.

    Τον Φεβρουάριο το Digitimes είχε αναφέρει πως η Apple είχε σταματήσει να στέλνει iPhone μηχανικούς στην Κίνα και πως είχε βάλει φρένο στα τεστ για τα πρωτότυπα iPhone 12. Το ίδιο αναφέρει με νέο δημοσίευμα και σήμερα όπου οι απαγορεύσεις για μετακινήσεις των μηχανικών της Apple πήρε και νέα παράταση μέχρι τον Απρίλιο.

    Παρά το γεγονός ότι η iPhone 12 μαζική παραγωγή δεν θα ξεκινήσει πριν τον Ιούλιο η Apple χρησιμοποιεί την περίοδο της Άνοιξης για να καταλήξει σε ποια πρωτότυπα θα μπουν τελικά σε παραγωγή. Η iPhone 12 γραμμή λοιπόν αυτή την στιγμή και σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν έχει περάσει από τα Design Validation Test και Production Validation Test που κανονικάθα είχαν γίνει και που χωρίς αυτά δεν μπορεί να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των μοντέλων.

    Σε ότι αφορά το φημολογούμενο και επερχόμενο iPhone SE 2 που οι φήμες το ήθελαν να παρουσιάζεται ακόμη και αυτό το μήνα και εκεί για τους παραπάνω λόγους το ντεμπούτο του πάει σίγουρα τον Απρίλιο και βλέπουμε…

    Η Apple βέβαια μπορεί να ανακοινώσει αυτό το μοντέλο αυτό το μήνα και ίσως το δώσει στην αγορά στις αρχές Απριλίου αλλά πλέον τίποτα δεν είναι σίγουρο.

    Θεωρητικά η Apple σύντομα ετοίμαζε και την ανανέωση της iMac αλλά και της Mac mini γραμμής ενώ ένα ντεμπούτο νέων iPads Pros με νέο σύστημα κάμερας στο πίσω μέρος φημολογούνταν μέχρι πρότινος ότι και αυτό θα γινόταν ακόμη και μέσα σε αυτό μήνα.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles