Η wearable κατηγορία προϊόντων της Apple συνεχίζει να ακμάζει με εντυπωσιακούς ρυθμούς με την Strategy Analytics να αναφέρει σε πρόσφατη έκθεση του την δυναμική αυτή του Apple Watch. Αν και η Apple δεν αναφέρει τα νούμερα αναλυτικά των Apple Watch που έχουν πουληθεί η εταιρεία αναλύσεων υπολογίζει πως περί τα 31 εκατομμύρια Apple Watch πωλήθηκαν παγκοσμίως το 2019.

Το νούμερο αυτό είναι πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κάποιος πως ολόκληρη η ελβετική βιομηχανία ρολογιών πούλησε συνολικά 21 εκατομμύρια συσκευές το 2019. Αυτό το νούμερο συμπεριλαμβάνει όλες τις ελβετικές μάρκες ρολογιών μαζί.

Το Apple Watch είχε μια ετήσια αναβάθμιση κατά 36%. Στην αντίπερα όχθη η ελβετική βιομηχανία σημείωσε μια πτώση σε πωλήσεις της τάξης του 13%.

“Οι παραδοσιακές δυνάμεις ρολογιών όπως η Swatch και η Tissot χάνουν τον πόλεμο του smartwatch. Το Apple Watch παρουσιάζει ένα καλύτερο προϊόν μέσα από πιο καλά δομημένα κανάλια πώλησης ενώ κερδίζει και το νεότερο ηλικιακά κοινό.”

Η Apple στα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της ανέφερε πως η κατηγορία wearables, home και accessories έφερε κέρδη ύψους $10 δις στο τελευταίο τρίμηνο. Αυτό το τρίμηνο μάλιστα ήταν το πρώτο στην ιστορία της Apple που η κατηγορία αυτή έφερε περισσότερα κέρδη από την αντίστοιχη των Mac.