20 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Οι πωλήσεις 5G smartphones θα φτάσουν τα 200 εκατ. το 2020

    Τα επίπεδα των 200 εκατ. συσκευών θα προσεγγίσει, το 2020, η παγκόσμια αγοράς smartphones έναντι μόλις 19 εκατ. “έξυπνων” κινητών, τεχνολογίας 5G, που διατέθηκαν πέρσι στην παγκόσμια αγορά σύμφωνα με δημοσίευμα του SEPE. Εφόσον επιβεβαιωθούν, οι προβλέψεις αυτές πρακτικά κάνουν λόγο για δεκαπλασιασμό των πωλήσεων 5G smartphones στη διάρκεια του 2020. Μάλιστα, το τμήμα της αγοράς των “έξυπνων” κινητών, που υποστηρίζει την τεχνολογία δικτύων επόμενης, 5ης γενιάς, θα είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι της διεθνούς βιομηχανίας smartphones φέτος.

    Η παγκόσμια επιδημία του κορονοϊού θα περιορίσει τις παγκόσμιες πωλήσεις των 5G smartphones την τρέχουσα χρήσηΟι αναλυτές εκτιμούν ότι η διείσδυση των 5G συσκευών θα αυξηθεί από το 1% του συνόλου των smartphones που ήταν το 2019, στο 15% της συνολικής αγοράς το 2020. Οι καταναλωτές θέτουν το 5G στο επίκεντρο του αγοραστικού τους ενδιαφέροντος, προκειμένου να επωφεληθούν από τις τεράστιες δυνατότητες που υπόσχεται η νέα γενιά κινητών επικοινωνιών, όσον αφορά το περιεχόμενο σε τομείς, όπως το βίντεο και τα παιχνίδια.

    Σύμφωνα με πρόσφατη σχετική ανάλυση της Strategy Analytics, η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Γερμανία θα είναι μακράν οι μεγαλύτερες αγορές για τις πωλήσεις 5G smartphones, παγκοσμίως. Μάλιστα, στις συγκεκριμένες πέντε αγορές, από κοινού, θα διατεθούν τα 9 από τα 10 5G “έξυπνα” κινητά, που θα διατεθούν στη διεθνή αγορά κατά το τρέχον έτος. Την ίδια στιγμή, άλλες δυναμικές παγκόσμιες αγορές για τα smartphones, όπως είναι η Ινδία και η Ινδονησία, θα καθυστερήσουν χρονικά και δεν θα προσφέρουν σε ευρεία εμπορική βάση 5G συσκευές για τουλάχιστον το επόμενο ένα ή τα επόμενα δύο χρόνια, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τη μαζικότερη διείσδυση των συσκευών που υποστηρίζουν η νέα τεχνολογία. 

    Πλήγμα από τον κορονοϊό
    Στο μεταξύ, οι πωλήσεις 5G smartphones, κατά την τρέχουσα χρήση, παρά τη δυναμική της συγκεκριμένης προϊοντικής κατηγορίας, θα είναι χαμηλότερες από τις αρχικά αναμενόμενες, με την παγκόσμια επιδημία του κορονοϊού να πλήττει την αγορά των συσκευών γενικά και των 5G smartphones ειδικότερα. Σύμφωνα με την έρευνα της Strategy Analytics, αφενός οι “αρρυθμίες” που προκαλεί η επιδημία του κορονοϊού και αφετέρου η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας θα περιορίσει τον όγκο των πωλήσεων 5G φέτος smartphones.

    “Η παγκόσμια βιομηχανία smartphone 5G αναπτύσσεται γρήγορα, αλλά η συνεχιζόμενη έξαρση του κορονοϊού και η επακόλουθη επιβράδυνση της οικονομίας, θα θέσουν φέτος ένα ανώτατο όριο στη συνολική ζήτηση του 5G”, σημειώνει στην ανάλυσή της η εταιρεία. “Η επιδημία COVID-19 περιορίζει αυτήν την περίοδο την παραγωγή smartphone στην Ασία, διακόπτοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού και αποτρέποντας τους καταναλωτές από την επίσκεψη σε καταστήματα λιανικής πώλησης για να αγοράσουν νέες συσκευές 5G σε ορισμένα μέρη της Κίνας. Το 1ο εξάμηνο του 2020 θα είναι πολύ ασθενέστερο από το αναμενόμενο για τη βιομηχανία του 5G, αλλά αναμένουμε μια ισχυρή ανάκαμψη το 2ο εξάμηνο του έτους”, τονίζουν οι αναλυτές.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles