20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Με ψηφιακό όραμα η Ελλάδα στο τιμόνι του Συμβουλίου της Ευρώπης

    Με ψηφιακό όραμα και βασικό θέμα στην ατζέντα την προστασία της ζωής, της δημόσιας υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας, ανέλαβε η Ελλάδα το τιμόνι του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Ελληνική Προεδρία, η πρώτη “Ψηφιακή Προεδρία” (E-Chairmanship), θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του SEPE.

    Η πρώτη “Ψηφιακή Προεδρία’ (E-Chairmanship) θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίεςΑυτό το μήνυμα μετέφερε τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    “Η ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης ξεκινά με προτεραιότητα την προστασία της ζωής, της δημόσιας υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας covid-19”, τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου με την ευκαιρία ανάληψης από την Ελλάδα της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες, που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού και η οποία επηρεάζει και τη λειτουργία της ελληνικής Προεδρίας, καθώς και την επιλογή των θεματικών, στις οποίες θα δοθεί έμφαση. Όπως τόνισε η πρώτη “Ψηφιακή Προεδρία” (E-Chairmanship) θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες, που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

    “Το κεντρικό θέμα που έχει επιλεγεί συνίσταται στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας του COVID-19 και στην αποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου”, σημείωσε. 

    Η Προεδρία
    Η Ελλάδα ανέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 15 Μαΐου από την απερχόμενη Γεωργία για έξι μήνες, δηλαδή θα βρίσκεται στο τιμόνι του Συμβουλίου έως τις 18 Νοεμβρίου 2020. Κατά την τηλεδιάσκεψη για την ανάληψη της Προεδρίας ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολίασε: “Η Προεδρία θα διακρίνεται από το ψηφιακό χαρακτήρα της (EChairmanship), αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η τεχνολογία, προκειμένου σε όλες τις δράσεις να υπάρχει διαδραστικότητα και ζωντανός διάλογος με την Κοινωνία των Πολιτών, αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”. Να σημειωθεί ότι στην αρμοδιότητα του κ. Βαρβιτσιώτη υπάγονται τα θέματα Ε.Ε. και Συμβουλίου της Ευρώπης και είναι πλέον ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης

    Στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός, θα βρίσκονται ακόμα τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων, η εκπαίδευση και Δημοκρατικός Πολιτισμός στη ψηφιακή εποχή, τα παιδιά ως ευάλωτα άτομα (παιδιά ενώπιον του κινδύνου της φτώχειας, θύματα βίας, εμπορίας, αναγκαστικής εργασίας, ασυνόδευτοι πρόσφυγες ανήλικοι) και το δικαίωμα των νέων γενεών να απολαμβάνουν την πολιτιστική κληρονομιά αλώβητη από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles