Γιατί ο Steve Jobs έριξε το πρώτο iPod πρωτότυπο μέσα σε ένα ενυδρείο

0
201

618w_steve_jobs_career_gallery_8-e1349705872804

Ο Steve Jobs ήταν γνωστό πως όταν ήθελε να περάσει αυτό που πίστευε δεν δίσταζε να το κάνει ακόμη και με έναν δραματικό τρόπο. Αυτό ακριβώς έγινε και όταν η Apple σχεδίαζε το πρώτο της iPod.

Ο πρώην υπάλληλος της Apple Amit Chaudhary πρόσφατα έγραψε για την αντίδραση του Jobs όταν του έφεραν να δει το πρώτο πρωτότυπο του iPod – Η αντίδραση του για ακόμη μια φορά ήταν μοναδική.

Οι μηχανικοί λοιπόν έφεραν στον Steve Jobs για πρώτη φορά το πρωτότυπο iPod. Αυτός το πήρε στα χέρια του, έπαιξε με την συσκευή ενώ την ζύγισε στην παλάμη του καταλήγοντας πως ήταν πολύ μεγάλη για αυτό που είχε οραματιστεί.

Οι μηχανικοί που περίμεναν πως και πως την έγκριση του του τόνισαν πως δεν μπορούσαν να την κάνουν μικρότερη σε καμιά περίπτωση.

Ο Jobs στο άκουσμα αυτό παρέμεινε σιωπηλός για λίγο. Τελικά σηκώθηκε όρθιος και πήγε δίπλα από ένα ενυδρείο όπου και έριξε προς έκπληξη όλων το iPod μέσα.

“Όπως μπορείτε να δείτε αυτές είναι φυσαλίδες αέρα” είπε με βροντερή φωνή. “Αυτό σημαίνει πως υπάρχει χώρος εκεί μέσα. Κάντε το μικρότερο” τόνισε εν συνεχεία.

Αυτό το πάθημα έγινε μάθημα για τους μηχανικούς της Apple και ένα βίωμα που το έχουν ακόμη και σήμερα.

Το πρώτο iPod ήταν 19.8 mm λεπτό. Χρόνια μετά η Apple παρουσίασε ένα iPod μόλις 6.1 mm λεπτό και ουσιαστικά και η τελευταία ίντσα του χώρου του σασί του είχε χρησιμοποιηθεί.

Σχολιασμός στο φόρουμ