19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πως να διορθώσετε την αργή εκκίνηση του Mac σας μετά την αναβάθμιση του OS X 10.10.3 | Οδηγίες

    OS-X-10103-photos-app-main

    Το OS X 10.10.3 έγινε διαθέσιμο νωρίτερα στην εβδομάδα με μεγάλο του χαρακτηριστικό την κυκλοφορία της νέας Photos εφαρμογής για Mac.

    Κάποιοι χρήστες όμως παρατήρησαν πως μετά από αυτή την αναβάθμιση το Mac τους αργούσε περισσότερο από το συνηθισμένο για να κάνει εκκίνηση – boot.

    Μια καινούργια έκδοση λογισμικού είναι πάντα λογικό να έχει κάποια bugs πάρα αυτά πολλοί χρήστες ανέφεραν πως το μηχάνημα τους αργούσε μέχρι και 15 επιπλέον δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστεί η desktop οθόνη τους.

    Παρακάτω σας έχουμε μια γρήγορη λύση για αυτό εφόσον και εσείς αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα.

    Επιλογή 1:

    Το πρώτο βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε στις Ρυθμίσεις του Mac σας και να επιλέξετε το Startup Disk. Εν συνεχεία επιλέξτε τον κύριο δίσκο σας και κάντε κλικ στο ‘Restart’.

    Screen-Shot-2015-04-11-at-2.46.17-AM

    Τις περισσότερες φορές αυτή η κίνηση θα λύσει τα προβλήματα σας με την ταχύτητα εκκίνησης του Mac σας.

    Επιλογή 2:

    Αν το παραπάνω βήμα δεν λύσει το πρόβλημα σας τότε το να καθαρίσετε την PRAM μπορεί να σας βοηθήσει.

    1. Στο Mac σας από το Apple Menu επιλέξτε “Shut Down”
    2. Πριν κάνετε boot το Mac σας ξανά κρατήστε πατημένα τα Option + Command (⌘) + P + R πλήκτρα στο πληκτρολόγιο σας ταυτόχρονα. Πρέπει να το κάνετε αυτό πριν εμφανιστεί η γκρι οθόνη στο σας
    3. Κρατήστε πατημένα αυτά τα κουμπιά μέχρι την εκκίνηση του Mac σας – θα ακούσετε τον ήχο boot για δεύτερη φορά και όταν γίνει αυτό τότε θα έχετε κάνει reset την PRAM με επιτυχία

    Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως κάνοντας αυτό το reset κάποιες ρυθμίσεις όπως η ανάλυση της οθόνης ή η ένταση του ήχου θα γίνουν και αυτά reset.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles