24.7 C
Athens
Wednesday, May 8, 2024
More

    Το iOS 8.3 κλείνει ακόμη ένα jailbreak exploit! Δυστυχώς!

    Cydia-iPhone-6-1024x728

    Όλοι γνωρίζετε ότι είμαι από τους πιο παλιούς και ένθερμους οπαδούς του jailbreak. Δυστυχώ όμως για όσους είστε σαν κι έμενα δεν έχω καλά νέα σήμερα…

    Επιπροσθέτως ενός μεγάλου καταλόγου βελτιώσεων που ήρθαν χτες με την κυκλοφορία του iOS 8.3, η νέα έκδοση του λογισμικού έκλεισε και πολλές τρύπες που χρησιμοποιούταν για jailbreak! Μάλιστα όπως δηλώνει ένας από τους πιο γνωστούς jailbreak hackers, ο MuscleNerd, η νέα έκδοση κλείνει ούτε λίγο ούτε πολύ 39 κενά ασφαλείας!

    Ένα από αυτά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τουλάχιστον για εμάς τους jailbreak fans, το οποίο συσχετίζεται με την δουλειά της TaiG Team. Έχει την κωδική ονομασία CVE-2015-1087 και περιγράφεται ως ένα σφάλμα στο backup το οποίο επέτρεπε σε hacker να χρησιμοποιήσει το backup σύστημα ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένες περιοχές του λειτουργικού.

    Θα μου πείτε ότι ήδη με την 8.1.3 η Apple είχε ήδη “σκοτώσει” το εργαλείο της TaiG. Αλλά το γεγονός ότι η Apple έκλεισε ακόμη ένα κενό ασφαλείας το οποίο χρησιμοποιούσε η TaiG αξίζει να αναφερθεί ιδιαίτερα κι όταν έχουν υπάρξει πολλές σημαντικές αναβαθμίσεις του iOS χωρίς να ακούσουμε τίποτα για jailbreak.

    Μην απελπίζεστε ακόμα όμως και παραμείνετε αισιόδοξοι. Τον περασμένο μήνα η TaiG φιλοξένησε ένα μεγάλο συνέδριο jailbreak στην Κίνα, συγκεντρώνοντας τα καλύτερα μυαλά της κοινότητας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και σε ένα πρόσφατο ανοιχτό γράμμα της η Pangu Team δήλωσε ότι εξακολουθεί και δουλεύει πολύ ενεργά στον τομέα του jailbreak.

    Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε συντονισμένοι εδώ, μιας και μόλις έχουμε κάποιο νέο εργαλείο διαθέσιμο θα σας ενημερώσουμε και θα σας δώσουμε και οδηγίες όπως πάντα.

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles