Ένα νέο σημείωμα αναλυτή από την Citi Reasearch προβλέπει τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου iPhone 11 αναφέροντας πως θα φέρει υποστήριξη και του Apple Pencil. Αυτή η είδηση έρχεται μετά από πολλά χρόνια φημών που ήθελαν τα iPhone να ενσωματώνουν ένα τέτοιο χαρακτηριστικό.

Πέρυσι είχαμε μια σειρά δημοσιευμάτων που ανέφεραν πως τα iPhone Xs και iPhone Xs Max θα ήταν τα πρώτα που θα έφερναν υποστήριξη του Apple Pencil. Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι σήμερα οι αναλυτές της Citi Research προβλέπουν πως αυτό θα γίνει φέτος (via Business Insider).

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως η Citi δεν μας έχει συνηθίσει σε προβλέψεις για επερχόμενες συσκευές της Apple μιας και περισσότερο ασχολείται με τις οικονομικές αποδόσεις της Apple. Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει ιστορικό προβλέψεων που επαληθεύτηκαν.

Οι φήμες για την έλευση του Apple Pencil στο iPhone πάνε χρόνια πίσω όταν σε μια συνέντευξη του o Tim Cook ανέφερε “αν δείτε τι μπορεί να δημιουργηθεί με το pencil στο iPad ή σε ένα iPhone είναι πραγματικά κάτι φανταστικό”. Αυτή η δήλωση είχε γίνει πίσω το 2016 και έπειτα ακολουθήσαν μια σειρά φημών αλλά ακόμη και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που παρουσιάζαν την χρήση ενός stylus με ένα iPhone.