Μετά την ενημέρωση που έκανε η Apple στους επενδυτές της χθες, ο Tim Cook έστειλε ένα εσωτερικό memo στους εργαζομένους της εταιρείας αναφερόμενος στον coronavirus. Στο memo που έφτασε στην κατοχή του Bloomberg, ο Cook εξηγεί πως “η επιστροφή στην κανονικότητα” τελικά χρειάζεται περισσότερο χρόνο από όσο υπολογιζόταν.

Ο Cook τόνισε πως η μεγαλύτερη ανησυχία της εταιρείας έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό και την υγεία τους.

Ο Cook καταλήγει αναφέροντας:

“H Apple είναι δυνατή και αυτή η ενόχληση στους ρυθμούς μας και στο επιχειρηματικό μας μοντέλο είναι μόνο προσωρινή”

Αναλυτικά ο Cook έγραψε:

“Ομάδα,

Η απάντηση στον Covid-19 άγγιξε της ζωές πολλών ανθρώπων στην οικογένεια της Apple και θέλω να ευχαριστήσω όλους για την κατανόηση και την επιμονή σας καθώς και την φροντίδα που δείξατε για αυτό. Σήμερα διπλασιάσαμε την την χρηματική υποστήριξη μας για τον σκοπό της παγκόσμιας απάντησης απέναντι σε αυτή την κατάσταση.

Η σκέψη μας και η ανησυχία μας πάνω από όλα είναι για τους ίδιους τους ανθρώπους που αποτελούν την κοινότητα της Apple, εργαζομένους, συνεργάτες, καταναλωτές και προμηθευτές μας στην Κίνα. Επίσης θέλω να αναγνωρίσω τους πολλούς ανθρώπους σε όλες τις ομάδες μας που δουλεύουν συνεχώς έτσι ώστε να καταπολεμηθεί και να περιοριστεί ο Covid-19.

Τα γραφεία μας και τα καταστήματα μας έχουν ξεκινήσει να ανοίγουν εκ νέου αλλά παρατηρούμε και βιώνουμε πιο αργούς ρυθμούς επιστροφής στην κανονικότητα από ότι αρχικά υπολογίζαμε. Αυτή την ενημέρωση την μετέφερα και στους επενδυτές μας τονίζοντας πως δεν θα πετύχουμε τους στόχους μας που είχαμε υπολογίσει για το τρίμηνο του Μαρτίου. Εκτός Κίνας η ζήτηση για όλα τα προϊόντα μας και τις υπηρεσίες μας είναι πολύ δυνατή και βάση αυτών που αναμέναμε. Η Apple είναι δυνατή και αυτή η ενόχληση στους ρυθμούς μας και στο επιχειρηματικό μας μοντέλο είναι μόνο προσωρινή.

Η προτεραιότητα μας όπως πάντα είναι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων μας, των συνεργατών μας στην παραγωγική αλυσίδα, των καταναλωτών μας και των κοινοτήτων σε όλες τις περιοχές ανά τον κόσμο που δραστηριοποιούμαστε. Εκφράζουμε την βαθιά μας ευγνωμοσύνη σε όλους εκείνους που είναι στην πρώτη γραμμή απέναντι στον Covid-19.”