Το νέο κατάστημα της Apple στην 116 χρόνων Carnegie βιβλιοθήκη στην Ουάσιγκτον είναι το πιο ιστορικό και φιλόδοξο project αναπαλαίωσης της εταιρείας επί εποχής Tim Cook.

Οι πόρτες σε αυτό το ιστορικό κτίριο θα ανοίξουν στις 11 Μαΐου. Η Apple ξόδεψε περί τα $30 εκατομμύρια για τις εργασίες που έλαβαν χώρα σε αυτό το κτίριο με τον Tim Cook να τονίζει πως ο στόχος του καταστήματος αυτός δεν είναι να πουλήσει περισσότερα iPhones, iPads και Macs στους καταναλωτές. Ουσιαστικά δεν του αρέσει καν η ιδέα να το αποκαλεί κατάστημα.

“Το λιγότερο που κάνει κάποιος πλέον σε ένα Apple Store είναι το να αγοράσει κάτι. Θα πρέπει ίσως να σκεφτούμε μια διαφορετική ονομασία από αυτή του “καταστήματος – store” γιατί ουσιαστικά έχουμε ένα μέρος όπου μια κοινότητα το χρησιμοποιεί κάνοντας πολλές περισσότερες ενέργειες από το απλά να αγοράσει κάτι.”

Η Apple υπέγραψε ένα δεκαετές συμβόλαιο για αυτή την ιστορική βιβλιοθήκη που πλέον θα αποτελέσει ένα κατάστημα κόσμημα. Ένα χτίσμα που για χρόνια είχε παραμείνει κενό. Ήδη η Apple έχει κανονίσει 6 εβδομάδες δραστηριοτήτων μετά τα εγκαίνια αυτού του νέου καταστήματος με τοπικούς καλλιτέχνες να παρελαύνουν και να δίνουν παρουσιάσεις στο εσωτερικό του.