Thursday, June 4, 2020

O Jimmy Iovine εξηγεί γιατί έφυγε από το Apple Music, τις συναντήσεις του με τον Jobs σε Ελληνικό εστιατόριο κ.α

Ο Jimmy Iovine ήρθε στην Apple όταν αυτή εξαγόρασε την Beats πίσω το 2014, και δούλεψε εντατικά στο για το λανσάρισμα της Apple Music και Beats 1 υπηρεσίας. Το 2018 ο Iovine αποχώρησε από την εταιρεία όταν έλαβε και την τελευταία δόση της εξαγοράς της Beats από την Apple.

Σε πρόσφατη του συνέντευξη στο The New York Times, ο Iovine ανέφερε περισσότερα για τον χρόνο του αυτό στην Apple καθώς και άλλα.

Ο Iovine ανέφερε πως διαπίστωσε από τις μέρες του Napster πως οι εταιρείες δίσκων δεν θα συνέχιζαν να υπάρχουν χωρίς την τεχνολογία. Ο ίδιος πίστευε πως η επίθεση που έγινε από την μουσική βιομηχανία εκείνη την περίοδο στο Napster δεν ήταν κάτι το σωστό.

Εκείνη περίπου την περίοδο το Iovine συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Steve Jobs και τον Eddy Cue με σκοπό να ενώσουν τον τρόπο σκέψης τους στην μουσική βιομηχανία κάτι που τελικά οδήγησε στην Beats.

“Συναντήθηκα με τον Steve Jobs και τον Eddy Cue από την Apple. Σκέφτηκα μέσα μου εδώ είναι που γίνεται το πάρτι. Πρέπει να ενώσουμε τους τρόπους σκέψεις μας για έναν απώτερο σκοπό. Ανακάλυψα πολλά προσωπικά μέσα από τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάζομαι. Ο Dre είναι τελειομανής του ήχου, ίσως ένας από τους καλύτερους παραγωγούς ήχου που έχει υπάρξει ποτέ. Όταν αντιλήφθηκα τον προβληματισμό του Dre, τον εξοπλισμό που ακούγανε τα παιδιά του μουσική – μια ολόκληρη γενιά μάθαινε για τον ήχο από φτωχό εξοπλισμό – τότε η Beats ιδέα ξεκίνησε.”

“Ο Steve Jobs καθόταν μαζί μου συχνά σε ένα Ελληνικό εστιατόριο και μου σχεδίαζε τι χρειαζόμουν για να δημιουργήσω hardware. Ανέφερε – εδώ είναι η διανομή, εδώ είναι η παραγωγή – και σχεδίαζε τα πάντα σε ένα χαρτί.”

Το 2014 ο ίδιος βρήκε τον δρόμο του πίσω στην Apple μετά την εξαγορά της Beats. Ο Iovine πέρασε 4 χρόνια δουλεύοντας πάνω στα Apple Music και Beats 1 αλλά το 2018 αισθάνθηκε πως ήταν καιρός να αποχωρήσει για νέες περιπέτειες.

“Όταν πήγα στην Apple είχα ένα νέο δημιουργικό πρόβλημα. Πως μεταμορφώνουμε κάτι στο μέλλον της μουσικής βιομηχανίας; Πως το κάνουμε διαφορετικό; Τελικά έφτασα στο τέλος της πορείας μου εκεί και κάποιος άλλος θα πρέπει να συνεχίσει με αυτούς τους προβληματισμούς.”

Παρά τον σημαντικό ρόλο του στην δημιουργία της Apple Music υπηρεσίας ο Iovine δεν είναι τόσο σίγουρος για το μέλλον της streaming μουσικής βιομηχανίας. Το πρόβλημα που βλέπει και είναι υπαρκτό είναι πως για παράδειγμα στην Netflix όσο περισσότερους συνδρομητές έχεις τόσο λιγότερα είναι τα κόστη. Στην streaming μουσική αυτά τα κόστη σε ακολουθούν ανεξάρτητα από το μέγεθος της βάσης των χρηστών σου.

Ο Iovine επίσης πιστεύει πως οι streaming μουσικές υπηρεσίες είναι βοηθήματα υπό μια έννοια μιας και είναι όλες το ίδιο. Ξεχώρισε βέβαια το Spotify για την εστίαση που έκανε στα podcasts αλλά αν αυτό θα λειτουργήσει μένει να αποδειχθεί στο μέλλον.

“Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ όταν λέω πως όλες οι μουσικές υπηρεσίες είναι βοηθήματα και οι ίδιες. Δείτε τι συμβαίνει στο χώρο του βίντεο. Η Disney έχει μόνο δικό της πρωτότυπο περιεχόμενο. Η Netflix έχει επίσης πολύ μεγάλο πρωτότυπο περιεχόμενο. Οι μουσικές υπηρεσίες όμως είναι όλες το ίδιο και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.”

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

20% λιγότερα smartphones πουλήθηκαν, παγκοσμίως, το 1ο τρίμηνο του 2020

Ένα από τα πιο μελανά κεφάλαια στην ιστορία της, έγραψε η παγκόσμια αγορά smartphones κατά το 1ο τρίμηνο του 2020. Με τους...

Αναφορά: Η iOS 14 θα υποστηρίζει όλα τα iPhones που ήταν συμβατά με την...

Καθώς όλοι μας περιμένουμε την iOS 14 - την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού - στο WWDC αργότερα αυτό το μήνα, το...

Φωτογραφίες που διέρρευσαν υποτιθέμενα δείχνουν dummy iPhone 12 μοντέλα

Μια νέα αναφορά από το Macotakara σήμερα δίνει μια εικόνα κάποιων dummy συσκευών που υποτιθέμενα αφορούν τα επερχόμενα iPhone 12 μοντέλα. Η...

H Apple επιβεβαιώνει πως η iOS 13.5.1 αναβάθμιση κλείνει το κενό ασφαλείας που χρησιμοποιούνταν...

Η Apple κυκλοφόρησε χθες την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία. Η Apple...

Η Apple έκανε διαθέσιμες τις iOS 13.5.1 και watchOS 6.2.6 με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας

Η Apple κυκλοφόρησε την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό χθες μετά την κυκλοφορία της 13.5 έκδοσης που είχε δοθεί τον περασμένο μήνα....

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!