Ο συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak λαμβάνει έναν μισθό πως Apple εργαζόμενος που σε καθαρή αξία είναι $50 την εβδομάδα. Αυτό αποκάλυψε ο Woz σε πρόσφατη podcast συνέντευξη του με τον Guy Kawasaki.

Τεχνικά βέβαια αυτό σημαίνει πως ίσως η Apple τον πληρώνει εκατομμύρια και τοποθετεί αυτά τα ποσά σε κάποιο πλάνο αποταμίευσης και έτσι ο Woz καταλήγει με $50 την εβδομάδα καθαρή αξία. Ο ίδιο τονίζει βέβαια πως το συνολικό ποσό που πληρώνεται δεν είναι μεγάλο…

“Ο Woz ανέφερε πως παραμένει ένας εργαζόμενος στην Apple και πως είναι ο μόνος που λαμβάνει μια πληρωμή από την εταιρεία κάθε εβδομάδα από την στιγμή που η εταιρεία ιδρύθηκε και έπειτα. Μετά από τους φόρους και ένα πλάνο αποταμίευσης στα χέρια του φτάνουν καθαρά $50 την εβδομάδα. Ο ίδιος αναφέρει πως το ποσό είναι μικρό αλλά είναι κάτι που πλέον έχει γίνει παράδοση γιατί εξάλλου κανείς δεν μπορεί να τον απολύσει ενώ και ο ίδιος τρέφει πολύ έντονα συναισθήματα πάντα για την Apple.”

O Woz στην συνέχει μίλησε για τον Steve Jobs και πως ο στόχος του Steve ήταν τα λεφτά και επιρροή.

“Ο Woz ανέφερε πως αν και δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τα λεφτά ο Jobs είχε στόχο να φέρει πολλά έσοδα και κέρδη.”

“Ο Steve ήθελε τα χρήματα να είναι κάτι το σημαντικό ενώ στην αρχή δεν είχε καθόλου χρήματα. Έτσι πάντα έψαχνε τρόπους και διαδικασίες ώστε να κάνει το επόμενο βήμα με τα λεφτά”

Όταν η Apple άρχισε να αναπτύσσετε απίστευτα ο Wozniak ανέφερε πως ο χαρακτήρας του Jobs άλλαξε. Δεν ήθελε πλέον να κάνει φάρσες ή να λέει αστεία. Αντί αυτού μιλούσε μόνο για την δουλειά και έγινε αυστηρός με τα πάντα.

Βέβαια αυτό δεν έκανε εντύπωση στον Woz μιας και όπως αναφέρει από την στιγμή που συναντηθήκαν για πρώτη φορά ο Jobs μιλούσε πάντα για σημαντικούς ανθρώπους όπως ο Shakespeare που άλλαξαν τον κόσμο.

“Επειδή μιλούσε συνεχώς για τέτοιους ανθρώπους ήθελε να γίνει ένας από αυτούς, αισθανόταν πολύ έντονα ότι θα μπορούσε”

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το podcast με την συνέντευξη στο Remarkable People.