Το βρετανικό Empire κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες με εξώφυλλο και αφιέρωμα στο Joker του Todd Phillips, όπου ο Joaquin Phoenix ενσαρκώνει τον μεγάλο εχθρό του Batman στα χρόνια που οδήγησαν έναν κωμικό στο να ακολουθήσει αυτή την περσόνα του εκδικητή.

Στο τρέιλερ της ταινίας που βγήκε πριν 3 μήνες περίπου, γίνονταν σαφές πως η ταινία δεν εντάσσεται μέσα στο σύμπαν των ταινιών της Warner σε συνεργασία με τη DC και πως μοιάζει με μια ανεξάρτητη προσέγγιση στον χαρακτήρα, πριν αυτός γίνει ήρωας των κόμικς.

“Δεν ακολουθήσαμε τίποτα από τα comics, επειδή ο κόσμος τρελένεται για αυτά. Γράψαμε απλά την δική μας βερσιόν του πώς ένας άνθρωπος μπορεί να μετατραπεί στον Joker. Αυτό μου φάνηκε ενδιαφέρον. Δεν κάνουμε καν μια ταινία με τον Joker αλλά μια ιστορία με το πώς μεταμορφώνεται στον Joker. Αφορά αποκλειστικά αυτόν τον άνδρα.”

Ο Phillips έτσι έκανε σαφές πως το κοινό δε θα περιμένει αναφορές στον Batman ή στη μελλοντική κόντρα των 2 ηρώων, επενδύοντας σε μια ανθρώπινη ανάλυση του χαρακτήρα. Ο Joker χρησιμοποιείται περισσότερο ως έμπνευση, ενώ ρόλο σε αυτό πρέπει να έπαιξε η εμπλοκή του Martin Scorsese στην παραγωγή. Δεν ήταν λίγοι άλλωστε που από το τρέιλερ είδαν κάποιες αντιστοιχίες με μια παλιότερη ταινία του Scorsese, το King of Comedy με τον Robert De Niro.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν και άλλα μεγάλα ονόματα όπως ο Robert De Niro, Brett Cullen, Zazie Beetz, Bill Camp, Frances Conroy, Glenn Fleshler, Douglas Hodge, Marc Maron, Josh Pais, και Shea Whigham.

Το «Joker» θα κυκλοφορήσει στις 3 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την Tanweer.