Η LG έδωσε μια ενημέρωση τον περασμένο μήνα στο CES σχετικά με την εφαρμογή Apple TV που θα έκανε την εμφάνιση της σε συγκεκριμένα μοντέλα τηλεοράσεων της. Αν και μάθαμε πως τα 2020 μοντελά θα έρθουν με ενσωματωμένη την Apple TV εφαρμογή στο λανσάρισμα τους η LG δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για το πότε θα γίνει κάτι αντίστοιχο για τα 2018 και 2019 μοντέλα της και απλά είχε αναφέρει πως αυτό θα ολοκληρωθεί φέτος.

Σήμερα λοιπόν η LG ανακοίνωσε πως η εφαρμογή Apple TV ξεκινάει να γίνεται διαθέσιμη σε συμβατά 2019 μοντέλα σε 80 χώρες.

Από το δελτίο τύπου:

LG Electronics (LG), which introduced its 2020 smart TVs with the Apple TV app at CES last month, is now launching the Apple TV app for compatible 2019 LG smart TVs in the United States and more than 80 other countries. Easily accessed from the LG Home Launcher, the Apple TV app gives LG TV owners the ability to subscribe to and watch Apple TV+, Apple’s new video subscription service that features popular Apple Originals such as “The Morning Show,” “See,” “Servant” and “Little America.”

Τα 2019 LG μοντέλα που θα δεχτούν την Apple TV εφαρμογή συμπεριλαμβάνουν όλες της OLED Tvs και NanoCell TVs. Οι χρήστες τον 2019 μοντέλων θα πρέπει να κάνουν έναν έλεγχο για αναβάθμιση στο λογισμικό των τηλεοράσεων τους.

Οι σειρές 2019 UM7X και UM6X θα έχουν την ίδια υποστήριξη αργότερα μέσα στο μήνα. Σε ότι αφορά τα 2018 μοντέλα η εταιρεία δεν έχει δώσει ακόμη κάποιο χρονοδιάγραμμα αναφέροντας μόνο πως η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη και σε αυτά αργότερα μέσα στον χρόνο.

Η γραμμή μοντέλων 2020 της LG θα έχει υποστήριξη τόσο του AirPlay 2/HomeKit όσο και της Apple TV εφαρμογής.