Πως λειτουργεί η dual-sim στα iPhone Xs και iPhone Xs Max;

0
1463

Η Apple κατά τη διάρκεια της χτεσινής παρουσίασης των iPhone Xs και iPhone Xs Max, έκανε γνωστό πως θα υποστηρίζουν τη χρήση δύο καρτών sim, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα iPhone. Πως θα λειτουργεί η dual-sim στις νέες συσκευές της Apple;

Η Apple έδωσε τη δυνατότητα στα iPhone Xs και Xs Max να μπορούν να λειτουργούν με δύο κάρτες sim, για πρώτη φορά στην ιστορία των iPhone με έναν τρόπο που είναι διαφορετικός από αυτόν που γνωρίζουμε από τα android smartphone, μιας και δε θα υπάρχει το γνωστό διπλό sim tray, με εξαίρεση την αγορά της Κίνας, αλλά θα υπάρχει η eSim που θα παρέχει δεύτερη γραμμή μαζί με τη συμβατική sim που όλοι έχουμε στις συσκευές μας.

Για να μπορεί αν γίνει χρήση της eSim, θα πρέπει ο αντίστοιχος πάροχος κινητής τηλεφωνίας να υποστηρίζει τη χρήση της και το iPhone να είναι μην είναι κλειδωμένα σε κάποιον πάροχο (sim-free). Οι εταιρείες που υποστηρίζουν τη χρήση της eSim, δίνουν στους συνδρομητές έναν κωδικό QR τον οποίον ενεργοποιούν. Με αυτόν τον τρόπο έχουν τον αριθμό που ανήκει στην eSim αλλά και αυτόν που παρέχεται μέσω της κανονικής κάρτας sim.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση της eSIM είναι να παρέχει την αντίστοιχη υπηρεσία η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, με τη λίστα αυτών των εταιρείων να είναι προς το παρόν μικρή μιας και μόνο 14 πάροχοι κινητής τηλεφωνίας σε 10 χώρες έχουν τη δυνατότητα χρήσης της eSIM.

Όλα αυτά δεν ισχύουν για όσους αγοράσουν κάποιο από τα iPhone Xs ή Xs Max από χώρες όπως η Κίνα, Χονγκ Κονγκ ή Μακάου, μιας και σε αυτές τις χώρες τα iPhone θα διαθέτουν το sim tray ειδικά διαμορφωμένο ώστε να μπορεί να εισαχθεί κάρτα sim και στις δύο όψεις του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα χρήσης δύο καρτών sim, με τον τρόπο που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Θετικό είναι το ότι και οι δύο μέθοδοι υποστηρίζουν Dual SIM Dual Standby, έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις και στις δύο γραμμές ταυτόχρονα, ενώ εαν ο χρήστης μιλάει στη μια sim και τον καλεί κάποιος από τη δεύτερη, ο δεύτερος θα προωθηθεί στον τηλεφωνητή του.