Αυτή την στιγμή έχουμε ήδη δει τρεις μήνυσης κατά της Apple που αφορούν το butterfly πληκτρολόγια των νέων MacBook Pro.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στο Apple Watch.

Μια νέα μήνυση κατά της εταιρεία υποστηρίζει πως όλα τα Apple Watch μοντέλα από το Series 0 μέχρι και το Series 3 έχουν το ίδιο ελάττωμα!

Το Patently Apple αναφέρει πως το κατηγορητήριο κάνει λόγο για πρόβλημα που οδηγεί στις οθόνες των Apple Watch να ραγίζουν ή ακόμη και να ξεκολλάνε από το σασί.

“Όλα τα Apple Watch έχουν το ίδιο ελάττωμα που οδηγεί στις οθόνες τους να ραγίζουν, σπάζουν ή να ξεκολλάνε από το σασί χωρίς αυτή η συμπεριφορά να οφείλετε σε καμία περίπτωση στον χρήση ή την χρήση της συσκευής. Τα φαινόμενα αυτά εμφανίζονται κάποιες φορές μόλις μερικές μέρες ή εβδομάδες μετά την αγορά τους”

Στην μήνυση γίνεται αναφορά ότι η Apple γνώριζε και γνωρίζει για αυτό το ελάττωμα από την αρχή πάρα αυτά δεν εντάσσει συσκευές με αυτό το πρόβλημα στην εγγύηση της.

“Η Apple γνώριζε πως όλα αυτά τα μοντέλα έχουν αυτό το ελάττωμα πριν τα κυκλοφορήσει στην αγορά. Οι καταναλωτές ξεκίνησαν να κάνουν παράπονα για τέτοια φαινόμενα λίγο μετά την κυκλοφορία όλων των Apple Watch μοντέλων Series 0, Series 1, Series 2, και Series 3 Watches. Η Apple ως πολιτική της δεν αναγνωρίζει αυτό το ελάττωμα των συσκευών και υποστηρίζει πως τα φαινόμενα αυτά έχουν γίνει κατά λάθος από τους ίδιους τους χρήστες”

Η μήνυση καταλήγει σε μια αποζημίωση που αγγίζει τα $5 εκατομμύρια.

Η Apple από πλευρά της αναγνώρισε δύο θέματα με τα Series 0 μοντέλα επεκτείνοντας μάλιστα την εγγύηση για 3 επιπλέον χρόνια. Τα προβλήματα που αναγνώρισε ήταν η φουσκωμένες μπαταρίες και η αποκόλληση της πίσω πλευράς του σασί. Αργότερα η εταιρεία επέκτεινε την εγγύηση και για τα Series 2 μοντέλα ενώ τέλος αναγνώρισε πως κάποια Series 3 μοντέλα εμφάνισαν γραμμές στην οθόνη τους.

Σε ότι αφορά ραγίσματα, σπασίματα και αποκολλημένες οθόνες η Apple δεν έχει αναγνωρίσει κάτι τέτοιο βέβαια αυτά τα φαινόμενα μπορεί να προκληθούν και από μια φουσκωμένη μπαταρία σε μια Apple Watch συσκευή….