Η WiFi Calling υπηρεσία της Vodafone για τα iPhone είναι γεγονός και μετά από αρκετούς μήνες αναμονής από τους χρήστες είναι η αλήθεια. Σήμερα όμως διαπιστώσαμε ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό bug που επηρεάζει τα μηνύματα κειμένου, SMS, που θέλετε να αποστείλετε σε κάποια επαφή σας.

Για όσους δεν γνωρίζουνε αυτή την υπηρεσία:

  • H υπηρεσία Vodafone WiFi Calling παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας VoWiFi (Voice over WiFi) στο κινητό σου, δηλαδή σου δίνει τη δυνατότητα να μπορείς να πραγματοποιείς και να δέχεσαι κλήσεις μέσω οποιουδήποτε WiFi δικτύου, όταν το σήμα στο κινητό σου είναι περιορισμένο.
  • H υπηρεσία είναι δωρεάν. Οι κλήσεις που πραγματοποιείς μέσω της υπηρεσίας WiFi Calling χρεώνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας που έχεις – δηλαδή όπως ακριβώς και όταν καλείς μέσω του δικτύου κινητής.
    Μέσω του My Vodafone app, μπορείς ανά πάσα στιγμή να ελέγχεις τα διαθέσιμα λεπτά ομιλίας του προγράμματός σου.
  • Η υπηρεσία Vodafone WiFi Calling είναι διαθέσιμη για όλους τους ιδιώτες και επαγγελματίες συνδρομητές συμβολαίου, καρτοπρογράμματος και καρτοκινητής που έχουν είτε iPhone συσκευή μεταγενέστερη του iphone 5s είτε οποιαδήποτε android συσκευή με λειτουργικό 4.2+ και έχουν ενεργοποιημένο το 4G στη σύνδεση τους.
  • Οι κλήσεις πραγματοποιούνται κατά προτεραιότητα μέσω δικτύου κινητής. Αν υπάρχει περιορισμένο σήμα κινητής και ταυτόχρονα η συσκευή σου έχει πρόσβαση σε δίκτυο WiFi, τότε αυτόματα οι κλήσεις πραγματοποιούνται μέσω WiFi.
  • Η υπηρεσία WiFi Calling είναι διαθέσιμη μόνο εντός Ελλάδος.
  • Η δυνατότητα αποστολής και λήψης SMS μέσω της υπηρεσίας WiFi Calling θα είναι σύντομα διαθέσιμη μέσω του WiFi Calling. Μέχρι τότε, μην ξεχνάς να ελέγχεις τα διαθέσιμα λεπτά ομιλίας του προγράμματός σου μέσω του My Vodafone app.

Αυτή την στιγμή όμως υπάρχει κάποιο bug στην υπηρεσία που εμποδίζει τους χρήστες που την έχουν ενεργοποιημένη να στέλνουν SMS μηνύματα . Πιο συγκεκριμένα κατά την αποστολή ενός SMS θα διαπιστώσετε από την εφαρμογή Messages του iPhone σας πως το μήνυμα δεν αποστέλλεται στον τελικό παραλήπτη όσες φορές και αν το προσπαθήσετε.

Η επανεκκίνηση της iPhone συσκευής σας δεν λύνει το πρόβλημα αυτό.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με την Vodafone μας ενημέρωσαν πως γνωρίζουν για την ύπαρξη αυτού του προβλήματος και ήδη εργάζονται πάνω στην διόρθωση του.

Μέχρι την επίλυση του θέματος αν θέλετε να αποστείλετε ένα SMS σε κάποια επαφή σας θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την WiFi Calling υπηρεσία από τις Ρυθμίσεις του iPhone σας.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.