Thursday, May 28, 2020

Broadband μηχανικοί δέχονται απειλές εξαιτίας θεωριών συνωμοσίας που θέλουν το 5G να ευθύνεται για τον κορονοϊό

Την περίοδο των περιορισμών και της εξάπλωσης της πανδημίας ένα άλλο φαινόμενο κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνιση του. Αυτό έχει να κάνει με επιθέσεις σε μηχανικούς δικτύων που προσπαθούν να εγκαταστήσουν τον νέο εξοπλισμό.

Η Facebook είχε πρόσφατα διαγράψει μια ομάδα που ήταν κατά των 5G δικτύων και που καλούσε τα μέλη της να καταστρέψουν αυτά τα δίκτυα κρίνοντας πως είναι υπεύθυνα μεταξύ άλλων και για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη στο Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου όπου είχαμε περιστατικά εμπρησμών σε βάσης δικτύων 5G κάτι που ανάγκασε τον αντίστοιχο πάροχο να ζητήσει την συμβολή της αστυνομίας για να βρει τους υπεύθυνους για αυτή την ενέργεια.

Βίντεο στο Twitter, παρουσιάζει μία γυναίκα η οποία “επιτίθεται” λεκτικά σε εργαζομένους της εταιρείας Community Fiber, ισχυριζόμενη ότι οι μηχανικοί εγκατέστησαν κεραίες 5G με σκοπό να σκοτώσουν κόσμο. Εκπρόσωπος της εταιρείας ενημέρωσε το προσωπικό της ότι δεν χρησιμοποιεί το 5G σε κανένα δίκτυο της.

Μια θεωρία θέλει τον κορονοϊό να έχει εφευρεθεί για να καλύψουν οι τεχνολογικές εταιρείες τους θανάτους που προκλήθηκαν εξαιτίας των 5G ενώ ομάδες που προηγουμένως ισχυρίζονταν ότι το 5G προκαλεί καρκίνο και βλάβη στον εγκέφαλο υποστηρίζουν τώρα ότι το νέο δίκτυο είναι υπεύθυνο για την αναπνευστική νόσο και την εξάπλωση του Covid-19.

O Στίβεν Πάουις, ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), διέψευσε κάθε τέτοια διασύνδεση, τονίζοντας το εξής:

«Η ιστορία με το δίκτυο 5G είναι εντελώς για τα σκουπίδια, είναι ανοησία, είναι το χειρότερο είδος ψευδούς είδησης. Η πραγματικότητα είναι ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι απολύτως κρίσιμα για όλους μας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που ζητάμε από τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι».

Ο ίδιος, βέβαια, πρόσθεσε ότι το εν λόγω σύστημα που αμφισβητείται είναι, επίσης, «τα τηλεφωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους υγειονομικούς λειτουργούς μας», συμπληρώνοντας πως είναι εξοργισμένος και αηδιασμένος από το γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι θα αναλάβουν δράση ενάντια στην ίδια την υποδομή που απαιτείται «για την άμεση απάντηση σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία». 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός Προεδρίας, λέγοντας πως η θεωρία με το δίκτυο 5G και τον κορωνοϊό «είναι μια επικίνδυνη ανοησία».

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!