Αν και δεν έχουμε ακούσει πολλά για το Project Titan της Apple για κάποιο καιρό τώρα αυτό δεν σημαίνει πως η εταιρεία έχει σταματήσει να δουλεύει πάνω σε αυτό.

Το The Information αναφέρει πως η Apple προσέλαβε έναν υψηλόβαθμο μηχανικό από την Waymo που ουσιαστικά είναι το project της Google στον τομέα της αυτόνομης αυτοκίνησης.

Η πρόσληψη αυτή σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει να κάνει με τις προσπάθειες που κάνει η Apple στον χώρο των αυτόνομων οχημάτων. Η κίνηση αυτή μάλιστα ίσως οδηγήσει τελικά και στο πρώτο πρωτότυπο αυτοκίνητο από την Apple.

Δυστυχώς πολλοί ειδικοί του χώρου αυτού τονίζουν πως το project αυτό της Apple με την ονομασία Titan έχει μπει στον πάγο αναφέροντας πως η εταιρεία έχει μείνει πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό στον χώρο των αυτόνομων οχημάτων.

“Το Titan έχει γίνει μια σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού για τους ειδικούς της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και μηχανικούς του χώρου. Έχει αλλάξει προσανατολισμό ως project πολλές φορές ενώ έχει αλλάξει ακόμη και η ηγεσία της ομάδας που ασχολούνταν με αυτό στην Apple. Συμπερασματικά λοιπόν έχει μείνει πίσω από όλους τους άλλους ανταγωνιστές στον χώρο των αυτόνομων οχημάτων”

Την ίδια ώρα βέβαια υπάρχουν αναφορές όπως η σημερινή που δείχνουν ότι η Apple συνεχίζει στον χώρο αυτό και αν όχι για την δημιουργία του δικού της αυτοκινήτου τότε για την δημιουργία ενός λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση που θα το πουλάει σε κατασκευαστές αυτοκινήτων.