Στιγμιότυπο 2017-09-21, 10.46.05 μμ

Με την έλευση του iOS 11 η Apple και χωρίς κάποιο λόγο αφαίρεσε μια πολύ δημοφιλή χειρονομία στην διεπαφή της που ήταν διαθέσιμη για όλα τα iPhones που υποστηρίζουν 3D Touch.

Ευτυχώς για όλους μας η ίδια η Apple αναφέρει σήμερα πως θα επαναφέρει αυτή την λειτουργία σε μια μελλοντική αναβάθμιση του λογισμικού.

Η Apple είχε τονίσει πως η χειρονομία εναλλαγής ή και κλεισίματος εφαρμογών μέσω της χειρονομίας για 3D Touch δεν θα δήλωνε παρών στο iOS 11. Οι αντιδράσεις όμως ήταν πολλές και έτσι σήμερα ο Craig Federighi, απατώντας σε ένα email του Adam Zahn τονίζει πως η λειτουργία αυτή επιστρέφει σε επόμενη αναβάθμιση.

Ο διάλογος μέσω email είχε ως εξής:

Adam Zahn:

Μπορούμε να επαναφέρουμε τουλάχιστον την 3D Touch εναλλαγή εφαρμογών μέσω της χειρονομίας που γνωρίζαμε ως επιλογή έστω στο iOS 11; Έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κάνω κάθε φορά διπλό tap στο Home Button;

Craig Federighi:

Γεια σου Adam,

Λυπούμαστε που προσωρινά έπρεπε να απενεργοποιήσουμε αυτή την χειρονομία λόγο τεχνικών περιορισμών. Θα την επαναφέρουμε όμως πίσω σε επερχόμενη αναβάθμιση του iOS 11.

Σε ευχαριστούμε και λυπούμαστε για αυτή την αναστάτωση.

Graig

To MacRumors επιβεβαίωσε πως όντως το email απάντησης του Federighi προήλθε από τα κεντρικά της Apple και τους δικούς της mail servers.