Sunday, May 31, 2020

2020 iPhone SE: Ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και τι περιμένουμε

Μετά από έναν ολόκληρο μήνα με φήμες πλέον είμαστε πολύ κοντά στην πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του επόμενου οικονομικού μοντέλου iPhone της Apple. Το 2020 iPhone SE, μέχρι πρότινος είχε την ονομασία iPhone 9, αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα σε αυτόν τον μήνα. Παρακάτω λοιπόν αναφέρουμε ότι γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα για αυτό.

iPhone SE

Το πρώτο iPhone SE είχε απρουσιάστει το 2016 και συνέχισε τον πετυχημένο σχεδιασμό που είχε φέρει το iPhone 5. Το μοντέλο εκείνο αποτέλεσε την οικονομική λύση της Apple με μια αρχική τιμή τα $399 στα 16GB αποθηκευτικού χώρου.

Το iPhone SE ήταν μια μοναδική επιλογή προσφέροντας χαρακτηριστικά που είχαν πιο ακριβά μοντέλα της Apple σε μια πιο οικονομική τιμή και με μια μικρότερη σχεδιαστική υπογραφή. Μέρος από αυτή την φιλοσοφία αναμένουμε να δούμε και στο 2020 iPhone SE αλλά υπάρχουν και αλλαγές στην στρατηγική της Apple φέτος.

2020 iPhone SE σχεδιασμός

Όπως είχε αναφέρει νωρίς ο έγκριτος αναλυτής Ming-Chi Kuo το 2020 iPhone SE θα έχει έναν σχεδιασμό παρόμοιο με αυτόν του iPhone 8. Αυτό σημαίνει πως η συσκευή θα έρθει με μια 4.7 ιντσών οθόνη, θα έχει Home Button και Touch ID.

Στο πίσω μέρος της συσκευής θα υπάρχει ένας μονός φακός κάμερας. Βέβαια δεν γνωρίζουμε ακόμη ούτε την ανάλυση του ούτε τι χαρακτηριστικά θα ενσωματώσει η Apple σε αυτόν.

Σε ότι αφορά τον χρωματισμό ο Kuo είχε αναφέριε πως τα 2020 iPhone SE θα έρθουν σε τρεις διαφορετικούς και πιο συγκεκριμένα αυτούς των space gray, silver, και red. Η πρόσθηκη του κόκκινου χρωματισμού είναι εδώ σημαντική μιας και κατά γενική ομολογία είναι ένα χρώμα που πολλοί χρήστες θέλουν και στο iPhone 8 ήρθε ως ένας επιπλέον χρωματισμός. Το 9to5Mac επίσης έχει αναφέρει πως θα έχουμε τρεις χρωματισμούς white, black, and PRODUCT(RED).

Μια σειρά από renders έχουν προσφέρει μια εικόνα καλύτερη του τι να περιμένουμε από το 2020 iPhone SE. To τελείωμα της πλάτης του πίσω μπορεί να είναι αντίστοιχο με αυτό που είδαμε στην iPhone 11 Pro γραμμή φέτος.

Η Apple είχε αναφερθεί πως δούλευε και σε μια μεγαλύτερη Plus έκδοσης του νέου iPhone SE αλλά μάλλον αυτά τα πλάνα θα καθυστερήσουν.

Συμπερασματικά η Apple δεν προσπαθεί να φέρει κάτι νέο στον σχεδιασμό του 2020 iPhone SE. Αντί αυτού παρουσιάζει έναν σχεδιασμό που είδαμε στα iPhone 6, iPhone 7 και iPhone 8 και που ήταν ιδιαίτερα αρεστός στους χρήστες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Όπως και το πρώτο iPhone SE το 2020 iPhone SE θα αποτελέσει ένα αν μη τι άλλο ισχυρό μοντέρο smartphone. Στην καρδιά του θα χτυπάει ο A13 επεξεργαστής που έχουμε και στα iPhone 11 και iPhone 11 Pro. Επίσης κατά πάσα πιθανότητα θα έχει 3GB RAM.

Κατά πάσα πιθανότητα επίσης αυτή η συσκευή θα είναι συμβατή με τα επερχόμενα Express Card και CarKey χαρακτηριστικά που θα δούμε από την Apple.

To πιο σημαντικό είναι πως εξαιτίας του A13 επεξεργαστή που θα ενσωματώσει το 2020 iPhone SE θα είναι μια συσκευή που θα κρατήσει στον χρόνο. Η Apple με αυτή την συσκευή στοχεύει κυρίως τους κατόχους iPhone 6 και γενικότερα τους χρήστες εκείνους που έχουν κρατήσει το iPhone τους εδώ και 5 χρόνια και δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια αναβάθμιση.

2020 iPhone SE τιμή + κυκλοφορία

iphone recycle

Σύμφωνα με τον Kuo η Apple στοχεύει τα $399 για το βασικό μοντέλο με 64GB αποθηκευτικού χώρου. Το 9to5Mac επίσης επιβεβαιώσε πως στον τομέα αυτό θα έχουμε μοντέλα με:

  • 64GB
  • 128GB
  • 256GB

Σε ότι αφορά την iPhone 8 γραμμή μάλλον η Apple θα την αποσύρει. Αυτή την στιγμή το iPhone 8 στα 64GB έρχεται στα $499 αν λοιπόν η Apple παρουσιάσει το νέο 2020 iPhone SE στα $399 με καλύτερα χαρακτηριστικά δεν έχει νόημα ύπαρξης πλέον στην γραμμή iPhones της εταιρείας.

Όσον αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας αυτή από πολλές πηγές έχει προσδιοριστεί για αυτό τον μήνα και μπορεί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα να έχουμε σχετική ανακοίνωση από την Apple. Ήδη μεγάλες αλυσίδες έχουν στοκ με αξεσουάρ για αυτή την επερχόμενη συσκευή της Apple.

Εν κατακλείδι λοιπόν ο στόχος της Apple με το 2020 iPhone SE είναι να πείσει τους χρήστες των iPhone 6 και iPhone 6 Plus να προχωρήσουν φέτος σε μια αναβάθμιση ειδικά μιας και αυτές οι συσκευές δεν υποστηρίζουν την iOS 13 έκδοση του λογισμικού.

Η μη υποστήριξη της iOS 13 σημαίνει πως όλοι αυτοί οι χρήστες, δεν είναι λίγοι, δεν έχουν πρόσβαση στις νεότερες υπηρεσίες της εταιρείας όπως το Apple Arcade και Apple TV+. Ένα μοντέρνο, πιο ισχυρό και πιο οικονομικό iPhone SE θα κάνει την απόφαση τους για αναβάθμιση πιο εύκολη ενώ παράλληλα θα αυξηθεί και η βάση των συνδρομητών των υπηρεσίων αυτών.

Ο στόχος της Apple είναι να οδηγήσει περισσότερους χρήστες στις συνδρομητικές της υπηρεσίες ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσφέρει πιο οικονομικές iPhone συσκευές στην αγορά που όμως θα έχουν άκρως ενισχυμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες προβλέψεις κάνουν λόγο πως η Apple μπορεί να πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια iPhone SE συσκευές για το 2020.

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!