24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    2019 I/O: H Google δίνει την απάντηση της στο iPhone XR με το $399 Pixel 3a, 10x γρηγορότερη Google Assistant, και πολλά ακόμη

    To ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών της Google ξεκίνησε χθες, 2019 I/O, και η εταιρεία παρουσίασε μια σειρά από νέο hardware και λογισμικό. Τo highlight της παρουσίασης ήταν τα νέα Pixel 3a και 3a XL που αποτελούν τις οικονομικές προτάσεις της εταιρείες με τιμή εκκίνησης τα $399 και με σαφή ηχηρό μήνυμα για το iPhone XR της Apple. Επίσης είχαμε την παρουσίαση της επόμενης γενιάς ψηφιακής βοηθού της εταιρείας όπου θα προσφέρει 10 φορές γρηγορότερες απαντήσεις. Επιπλέον ανακοινώθηκαν τα Nest Hub Max και Android Q News.

    Οικονομικά Pixel Smartphones

    Τα οικονομικά Google Pixel 3a και Google Pixel 3a XL παρουσιάστηκαν και επίσημα στο κοινό. Τα smartphones έχουν παρόμοιο σχεδιασμό με τις αντίστοιχες ναυαρχίδες Pixel 3 και Pixel 3 XL αλλά έρχονται με μικρότερο κόστος μιας και δεν ενσωματώνουν ασύρματη φόρτιση, έχουν ένα υποδεέστερο επεξεργαστή, μια εμπρόσθια κάμερα αντί για δύο ενώ το βασικό υλικό κατασκευής τους είναι το πλαστικό.

    Στην τιμή των $399 όμως το νέο Pixel 3a προσφέρει μια OLED oθόνη, 64GB αποθηκευτικού χώρου, 4GB RAM, την αναγνωρισμένη για άριστες λήψεις της οπίσθια κάμερα και φυσικά το χαρακτηριστικό Night Sight.

    To 3a έρχεται με μια 5.6 ιντσών οθόνη ενώ το 3a XL με μια 6 ιντσών οθόνη. Η τιμολόγηση τους τα φέρνει περίπου στην ίδια τιμή με το iPhone 7 της Apple ενώ σίγουρα είναι μακρά πιο οικονομικά από το iPhone XR που έχει τιμή εκκίνησης στα $749.

    Στο promo video των νέων smartphones είχαμε και μια απευθείας επίθεση στην Apple μιας και συγκρίνει την λήψη ενός iPhone XS (iPhone X η ονομασία που του δώσαν) με αυτή ενός Pixel 3a σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

    Nest Hub Max

    Η άλλη μεγάλη ανακοίνωση στον τομέα του hardware είναι η νέο ονομασία του Google Home Hub σε Nest Home Hub με λανσάρισμα του Nest Hub Max. Όπως αναδεικνύει και το όνομα του το Nest Hub Max είναι ο μεγάλος αδελφός του Nest Home Hub με μια οθόνη 10 ιντσών.

    Η συσκευή έρχεται με ενσωματωμένη την Nest Cam που προσφέρει χαρακτηριστικά ασφαλείας και βίντεο κλήσεις ενώ υποστηρίζει και χαρακτηριστικά όπως το να κουνήσεις τα χέρια σου μπροστά στην κάμερα για να σταματήσει η αναπαραγωγή της μουσικής. Επίσης έχουμε στερεοφωνικά ηχεία και ένα subwoofer.

    H τιμή του νέου Nest Hub Max θα είναι τα $229.

    Η επόμενης γενιάς Google Assistant

    Ως μέρος τον ανακοινώσεων στο λογισμικό της Google η εταιρεία παρουσιάσει και πως θα είναι η επόμενης γενιάς ψηφιακή βοηθός της. Το εντυπωσιακό ήταν πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταφερθεί στην ίδια την συσκευή για επεξεργασία των ερωτημάτων και θα δίνει 10 φορές πιο γρήγορες απαντήσεις.

    Η Google το κατάφερε αυτό μιας και μείωσε τις απαιτήσεις της ψηφιακής της βοηθούν από τα 100GB σε μόλις 0.5GB.

    H επόμενης γενιάς Google Assistant θα λανσαριστεί με το Pixel 4 αργότερα μέσα στον χρόνο.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles