17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για την 31.6-ιντσών 6K mini-LED οθόνη της Apple

    Τους τελευταίους μήνες έχουμε μάθει αρκετά πράγματα για την απόφαση της Apple να μπει εκ νέου στην αγορά των οθονών για επαγγελματίες. Η πρόταση της Apple που αναμένουμε να δούμε φημολογείται πως θα είναι στις 31.6 ίντσες και με μια ανάλυση 6Κ.

    Η Apple επίσημα αποχώρησε από την αγορά αυτή σταματώντας την Thunderbolt Display σειρά της και δίνοντας στους καταναλωτές συμβουλές για αγορά μιας οθόνης από τρίτους κατασκευαστές. Αυτή η κίνηση βέβαια απογοήτευσε αρκετά τους επαγγελματίες χρήστες της Apple.

    To 2017 η Apple ανέφερε πως θα έσκυβε εκ νέου πάνω από τις ανάγκες των επαγγελματιών και της Pro αγοράς παρουσιάζοντας ένα νέο Mac Pro που θα μπορεί να αναβαθμιστεί εύκολα καθώς και μια νέα Apple οθόνη.

    Η ανακοίνωση αυτή έγινε ακριβώς πριν 2 χρόνια και έτσι πλέον πιστεύουμε πως είμαστε κοντά στην επίσημη παρουσίαση τους.

    Μέγεθος οθόνης και ανάλυσης

    Σύμφωνα με τον πάντα αξιόπιστο αναλυτή για θέματα της Apple, Ming-Chi Kuo, η Apple οθόνη θα είναι στις 31.6 ίντσες. Το μέγεθος αυτό θα είναι σημαντικά πιο μεγάλο από την οθόνη που συναντάμε στα 27 ιντσών iMac. Φυσικά αυτές οι ίντσες θα ικανοποιήσουν στο μέγιστο τους επαγγελματίες ειδικά μιας και ο αναλυτής πιστεύει πως η ανάλυση της θα φτάνει τα 6Κ.

    Σε αυτό το σημείο δεν γνωρίζουμε αν η νέα αυτή οθόνη θα είναι 16:9 ή θα ακολουθήσει το trend των ultra-wide οθονών.

    Αρκετοί πιστεύουν πως θα έχει by default μια ανάλυση 6240×2880.

    Θεωρητικά η Apple μπορεί να θέλει την νέα της αυτή οθόνη να ταιριάζει με την αντίστοιχη στα iMac και iMac Pro σε ότι αφορά τα DPI.

    Μπορεί λοιπόν να έχουμε μια ανάλυση 6240×2880, στις 31.6 ίντσες διαγώνιο και με ένα πάνελ ύψους 13,2 ιντσών με 218 ppi – το ίδιο δηλαδή με το υπάρχον 5K iMac και iMac Pro. To πλάτος αυτής της οθόνης μπορεί να είναι 28.7 ίντσες, που σημαίνει 3.1 ίντσες πιο πλατύ από αυτό της οθόνης του iMac Pro ακόμη και αν κάποιος υπολογίζει τα πλαίσια.

    Πιστεύουμε λοιπόν πως η Apple θα παρουσιάσει μια ultra wide λύση.

    Mini-LED

    Ο Ming-Chi Kuo αναφέρει πως η 6K oθόνη της Apple θα ενσωματώνει μια mini-led οπίσθιου φωτισμού τεχνολογία. Η Apple μάλιστα φημολογείται πως θα λανσάρει νέα MacBook και iPad με mini LED πάνελ.

    Πιο συγκεκριμένα ο Kuo αναφέρει πως η Apple θα χρησιμοποιήσει τα mini-LED ως μονάδα οπίσθιου φωτισμού με μεγαλύτερα LEDs. Κάνοντας αυτό η οθόνη της Apple θα έχει πιο αποδοτικό φωτισμό και πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια στις αποχρώσεις του μαύρου με πιο έντονες και καθαρές αντιθέσεις στα χρώματα. Επίσης αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει στο πάνελ να είναι πιο λεπτό κάτι το οποίο σημαίνει πως και ο σχεδιασμός αυτού θα είναι λεπτότερος.

    Οι αποδόσεις σίγουρα δεν θα είναι ισάξιες με την OLED τεχνολογία όπως αυτή που βρίσκουμε στα iPhone Xs και Xs Max αλλά η Apple αναφέρει πως προτιμάει την mini-LED τεχνολογία γιατί δεν δημιουργεί φαινόμενα burn in.

    Hμερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

    Η νέα οθόνη της Apple φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στο 2ο ή 3ο τρίμηνο του 2019. Αυτές οι ημερομηνίες είναι κοντά στο WWDC συνέδριο της Apple που θα λάβει χώρα στις 3 Ιουνίου. Δεν θα μας κάνει εντύπωση λοιπόν αν η Apple ανακοινώσει τόσο την 31.6 ιντσών οθόνη της και το νέο Mac Pro σε αυτό το Keynote.

    Σε ότι αφορά την τιμολόγηση αυτή την στιγμή είναι δύσκολο κάποιος να εικάσει πόσο θα χρεώσει η Apple την 31.6 ιντσών 6K νέα της οθόνη. Η Thunderbolt Οθόνη είχε μια τιμή στην αγορά τα $999 αλλά πιστεύουμε πως η νέα οθόνη της Apple θα είναι πιο ακριβή ειδικά μιας και δεν υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός στην κατηγορία αυτή.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles