17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τα φημολογούμενα over-ear ακουστικά της Apple

    Φήμες θέλουν την Apple να λανσάρει ένα νέο σετ over-ear ακουστικά και μάλιστα αυτό δεν είναι κάτι νέο. Οι φήμες αυτές ξεκίνησαν τουλάχιστον πριν 2 χρόνια. Τις τελευταίες εβδομάδες όμως έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το τι να περιμένουμε από αυτό το project της Apple.

    AirPods και Beats

    Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο βασικά μέλη στην γραμμή παραγωγής ακουστικών της Apple: Τα AirPods και τα Beats. Όπως αναφέραμε ήδη η Apple συνεχίζει να αναβαθμίζει το Beats brand που πλέον ανήκει σε αυτή ενώ παράλληλα ενισχύει και την AirPods γραμμή με νέα μοντέλα και χαρακτηριστικά.

    Αν και η συλλογή της Beats έχει μια σειρά από διαφορετικά ακουστικά η γραμμή των AirPods είναι περιορισμένη στα earbuds. Αυτό όμως φαίνεται πως ίσως σύντομα να αλλάξει μιας και η Apple ετοιμάζει τα δικά της over-ear ακουστικά για πρώτη φορά στην ιστορία της.

    Αυτά τα ακουστικά θα συνυπάρξουν με τα Beats και AirPods αλλά υπάρχουν μερικά στοιχεία με τα οποία η Apple θα προσπαθήσει να τα διαφοροποιήσει.

    Σχεδιασμός

    Μέχρι και πρόσφατα ο σχεδιασμός για αυτά το over-ear ακουστικά αποτελούσε ένα μυστήριο και αν και δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμη μια πρόσφατη αναφορά από το Bloomberg έφερε στο φως περισσότερες πληροφορίες για το τι να περιμένουμε.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Apple δουλεύει σε τουλάχιστον 2 εκδόσεις αυτών των over-ear ακουστικών – Μια premium έκδοση με στοιχεία δέρματος σαν υλικό και μια δεύτερη έκδοση που θα εστιάζει περισσότερο στην άθληση και έτσι θα χρησιμοποιεί πιο ελαφριά και βολικά υλικά για αυτό τον σκοπό. Επίσης αναμένεται πως θα έχουν έλεγχο μέσο αφής στην μια πλευρά τους.

    Επίσης έχουμε την πληροφορία πως η Apple ίσως τους δώσει μια retro αισθητική:

    Prototypes of the headphones have a retro look with oval-shaped ear cups that swivel and a headband connected by thin, metal arms. The arms stem from the top of the ear cups rather than the sides, the people added. They asked not to be identified discussing products that haven’t been announced.

    To 9to5Mac ήταν το πρώτο που βρήκε μια απεικόνιση τους στον πηγαίο κωδικό της επερχόμενης iOS 14 και η οποία φαίνεται παρακάτω:

    Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το πως η Apple θα επιτρέψει στους χρήστες να παραμετροποιήσουν αυτά τα ακουστικά με έναν modular σχεδιασμό. Πολλοί κατασκευαστές premium ακουστικών έχουν χρησιμοποιήσει μαγνήτες για να φέρνουν τα ear pads σε επαφή με το πλαίσιο – σκελετό των ακουστικών.

    Η Apple φαίνεται πως θα πάει το χαρακτηριστικό αυτό σε ένα άλλο επίπεδο. Πέρα από την δυνατότητα λοιπόν κάποιου να κάνει αλλαγή των μαγνητικών ear pads κάτι αντίστοιχο θα μπορεί να γίνει και με το τόξο του σκελετού των ακουστικών – headband.

    Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν να αλλάζουν headband με τον ίδιο τρόπο που αλλάζουν λουράκια στο Apple Watch.

    Άλλες πληροφορίες για τον σχεδιασμό και την συνδεσιμότητα δεν υπάρχουν ακόμη. Πάρα αυτά είναι ξεκάθαρο πως αυτή η δυνατότητα παραμετροποίησης τους θα είναι ένα από τα στοιχεία που θα διαφοροποιήσουν απέναντι στην Beats σειρά αλλά και τον ανταγωνισμό.

    Χαρακτηριστικά

    Αναμένουμε τα over-ear αυτά ακουστικά να έχουν πολλά στοιχεία από την AirPods γραμμή. Αυτά περιλαμβάνουν το νεότερο H1 chip για γρήγορη ζευγοποίηση και εναλλαγή μεταξύ συσκευών και υποστήριξη του Hey Siri χαρακτηριστικού.

    Επίσης υπάρχουν αναφορές πως θα έχουν τεχνολογία ακύρωσης θορύβου και έτσι μάλλον θα έρθουν και με το Transparency mode της Apple.

    Τέλος αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πληροφορίες για την ποιότητα του ήχου που θα προσφέρουν πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως θα έχουν ένα high end ήχο σε κάθε περίπτωση.

    Ο ανταγωνισμός

    Η Apple θα έχει αρκετούς ανταγωνιστές στην premium κατηγορία των over-ear ακουστικών. H Bose έχει δύο πάρα πολύ δυνατά χαρτιά σε αυτή την κατηγορία που ακούνε στα ονόματα Bose Noise Cancelling 700 και Bose QuietComfort 35.

    Τα Bose QuietComfort 35 έρχονται με μια τιμολόγηση στα $349, ενώ τα Bose Noise Cancelling 700 στα $399.

    Φυσικά στην κατηγορία αυτή υπάρχουν και τα WH1000XM3 της Sony που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους χρήστες και έρχονται με ακύρωση θορύβου, έλεγχο Alexa και πολλά ακόμη. Η τιμή τους είναι στα $348.

    Τιμή και Διαθεσιμότητα

    Πιο πρόσφατα ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo υποστήριξε πως η Apple θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή των ακουστικών αυτών στα μέσα του 2020 κάτι το οποίο σημαίνει πως θα είχαμε ένα ντεμπούτο τους στην αγορά προς το τέλος καλοκαιριού αρχές φθινοπώρου. Το Bloomberg ανέφερε πως θα έρθουν αργότερα φέτος.

    Εδώ βέβαια να τονίσουμε πως η κυκλοφορία τους έχει ήδη καθυστερήσει και αναβληθεί 2 φορές μέχρι σήμερα και έτσι εν μέσω της πανδημίας κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά κάτι.

    Σε ότι αφορά την τιμολόγηση τους αν αναλογιστούμε πως τα AirPods Pro έρχονται στα $249, και τα Beats Solo Pro στα $299. Θεωρητικά τα over-ear ακουστικά της Apple με τον premium σχεδιασμό και ήχο αναμένουμε να έρθουν ανάμεσα στα $349 και $399.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles