22.4 C
Athens
Wednesday, April 17, 2024
More

    Το SOS χαρακτηριστικό του iPhone σώζει γυναίκα από βιασμό

    Το SOS χαρακτηριστικό για ακόμη μια φορά βοήθησε έναν iPhone χρήστη να καλέσει την άμεσο δράση κατά την διάρκεια μιας πολύ άσχημης κατάστασης. Το WTKR αναφέρει ότι μια γυναίκα στην παραλία της Virginia χρησιμοποίησε το SOS χαρακτηριστικό στο iPhone της όταν ένας άντρας προσπάθησε να της επιτεθεί σεξουαλικά.

    “Ήταν πρωί της Κυριακής περί τις 2 τα ξημερώματα και η γυναίκα ήταν έτοιμη να καλέσει ένα UBER για να πάει στο σπίτι της. Ένας άντρας την πλησίασε και της είπε πως είχε χάσει το τηλέφωνο του και αν μπορούσε να τον βοηθήσει να το βρει. Υποστήριζε πως ίσως χάθηκε στην άμμο και ζήτησε από την γυναίκα να χρησιμοποιήσει το Find My iPhone στο δικό της κινητό.”

    Τα πράγματα από εκεί και έπειτα πήραν μια πολύ άσχημη τροπή.

    “Πήρα το κινητό μου πίσω και γύρισα προσπαθώντας να τρέξω μακριά του. Με έφτασε και ήρθε από πίσω μου, μου έπιασε το πρόσωπο και κάλυψε το στόμα μου. Προσπάθησα να καλέσω για βοήθεια και τότε με έριξε στην άμμο κρατώντας το στόμα μου ακόμη πιο δυνατά.”

    Τότε σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το SOS χαρακτηριστικό του iPhone της. Κρατώντας πατημένα το power κουμπί και το κουμπί της έντασης ταυτόγχρονα κατάφερε να περάσει την κλήση της στην άμεσο δράση που με την σειρά της άκουγε το τι γινόταν και έστειλε άμεσα ένα περιπολικό στο σημείο της επίθεσης της γυναίκας.

    “Με το που είδε από το βάθος τα φώτα της αστυνομίας να πλησιάζουν με άφησε και άρχισε να τρέχει. Η αστυνομία τον κυνήγησε και τελικά τον έπιασε.”

    Ένας επίσης σημαντικό στοιχείο ήταν πως η γυναικά κατά την πάλη της με τον επίδοξο βιαστή και όταν πέρασε η κλήση της ανέφερε πολλές φορές το νερό και έτσι η αστυνομία κατάλαβε πως βρισκόταν στην παραλία και όχι σε κάποιο παραλιακό ξενοδοχείο της περιοχής.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles