22.6 C
Athens
Wednesday, May 1, 2024
More

    Το BBC σκέφτεται δραστικά μέτρα για να συνεχίσει να παράγει σειρές

    Η παραγωγή τηλεοπτικών σειρών βρίσκεται σε παύση στη Μ. Βρετανία, όπως και στο μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη, κάτι που ακόμη δεν είναι εμφανές στο πρόγραμμα που παρουσιάζουν τα δίκτυα καθώς οτιδήποτε κάνει πρεμιέρα τώρα είχε ήδη γυριστεί πριν το lockdown. Αν όμως συνεχιστεί αυτή η παύση και τους επόμενους μήνες, δίκτυα όπως το BBC θα ξεμείνουν από νέες σειρές, γι’ αυτό ήδη εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις. 

    Κατά τη διάρκεια μια βιντεο-συζήτησης που έγινε το πλαίσιο του Φεστιβάλ Τηλεόρασης του Εδιμβούρλου, ο υπεύθυνος παραγωγής δραματικών σειρών του BBC, Πιρς Βένγκερ, ανέφερε πως το δίκτυο σκέφτεται ήδη δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Το βασικότερο αυτών είναι η σκέψη πως τα γυρίσματα των σειρών να γίνονται σε περιβάλλον καραντίνας, δηλαδή από την πρώτη ως την τελευταία μέρα τους να μην επιτρέπεται σε ηθοποιούς και συνεργείο να αφήνουν το γύρισμα, ώστε να μειωθεί το ρίσκο μόλυνσης. 

    Σύμφωνα με τον Guardian που έκανε το ρεπορτάζ για το θέμα, ο Βένγκερ αντιλαμβάνεται πως είναι δύσκολο να πείσει ειδικά τους πρωτοκλασάτους ηθοποιούς να παραμένουν υπό τέτοιες συνθήκες για καιρό στο ίδιο set, ενώ πιθανότατα κάτι τέτοιο θα αυξήσει και το κόστος των παραγωγών, όμως αν συνεχιστούν οι κανόνες του social distancing για πολύ καιρό και δεν υπάρξει κάποια άλλη πρακτική πρόταση, ίσως τελικά αυτή να είναι η μοναδική λύση. 

    To BBC πάντως για αρχή μείωσε τον αριθμό επεισοδίων καθημερινών σειρών όπως το «Eastenders», παίζοντας 2 ή 3 την εβδομάδα με σκοπό να διατηρήσει για περισσότερο καιρό το υπόλοιπο επεισοδίων που διαθέτει για περισσότερο καιρό. Δεν είναι απίθανο όμως το επόμενο «Peaky Blinders» να γυριστεί με τον τρόπο που προτάθηκε παραπάνω. 

    Πηγή

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles