16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το μοναδικό μέρος στον κόσμο που ένα iPhone 6 στοιχίζει $47,678

    iPhone-6-640x466

    Αν νομίζετε πως το iPhone στην χωρά σας στοιχίζει πολύ ακριβά τότε απλά θα πρέπει να σκεφτείτε τους ανθρώπους στην Βενεζουέλα που η αγορά του iPhone αυτή την στιγμή είναι η ακριβότερη παγκοσμίως.

    Ο λόγος είναι η περιορισμένη διαθεσιμότητα και σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό κάνουν ένα iPhone να στοιχίζει περί τα 300,000 bolivars δηλαδή γύρω στα $47,678.

    Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg ένα από τα συχνότερα εγκλήματα στην χώρα είναι η κλοπές κινητών συσκευών από απλούς ανθρώπους που περπατάνε στον δρόμο.
    “Αν έχεις ένα ωραίο τηλέφωνο θα σου το κλέψουνε κάποια στιγμή αν ποτέ διανοηθείς να το εμφανίσεις ενώ περπατάς.” αναφέρει χαρακτηριστικά η Tina Lu, senior consultant στο Buenos Aires. “Αν πάλι θέλεις να αγοράσεις ένα τότε αυτό θα σου στοιχίσει μια ολόκληρη περιουσία” τονίζει χαρακτηριστικά.
    Μόνο δύο με τρία καταστήματα στην χώρα έχουν νέα iPhones και αυτό γιατί η εισαγωγή τους είναι πολύ δύσκολη και πρέπει να περάσει από κυβερνητικά κλιμάκια.
    Το κόστος ενός iPhone – δηλαδή τα $47,678 – αντιστοιχεί 41 φορές στον κατώτερο μισθό της χώρας κάτι το οποίο σημαίνει πως αν θέλεις ένα νέο iPhone τώρα θα πρέπει να δουλεύεις συνεχώς μέχρι το 2019 και να μην έχεις κανένα άλλο έξοδο.
    Ακόμη και οι οικονομικές low end Samsung συσκευές ξεκινάνε στην χώρα αυτή από τα $3,000.
    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles