22.9 C
Athens
Wednesday, May 8, 2024
More

    Δείτε τι νέο έφερε η δεύτερη beta του iOS 9

    iOS-9-at-WWDC-2015-640x4261-640x426

    Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας η Apple έκανε διαθέσιμη την iOS 9 beta 2 to στους προγραμματιστές της. Αν και δεν υπάρχουν κάποια τρομερά highlight σε αυτή την δεύτερη beta παρόλα αυτά η εταιρεία πρόσθεσε κάποια πράγματα και έκανε κάποιες παραμετροποιήσεις.

    Οι περισσότερες αυτές αλλαγές είναι μικρές και αφορούν τον σχεδιασμό και κάποιες άλλες έχουν να κάνουν με την καλύτερη διαχείριση των υπηρεσιών.

    Παρακάτω σας έχουμε συγκεντρωμένες αυτές τις αλλαγές:

    Νέο εικονίδιο Podcasts

    ios-9-beta-2-podcasts-640x187

    Το εικονίδιο της εφαρμογής Podcasts απέκτησε μια νέα εμφάνιση ή καλύτερα ανανεώθηκε. Έχει τον ίδιο χρωματισμό αλλά πλέον ξεχωρίζει πολύ καλύτερα στην Home Screen του χρήστη.

    Αλλαγή του ονόματος της συνοδευτικής εφαρμογής του Apple Watch

    ios-9-beta-2-watch-app-640x179

    Το εικονίδιο της εφαρμογής παραμένει το ίδιο αλλά το όνομα έχει αλλάξει από Apple Watch σε Watch.

    Καλύτερη αναζήτηση

    ios-9-beta-2-search-results-640x511

    Η αναζήτηση γενικότερα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στην δεύτερη αυτή beta. Δίνει την αίσθηση πως είναι γρηγορότερη ενώ παρουσιάζει περισσότερα αποτελέσματα. Στις Ρυθμίσεις πλέον οι εφαρμογές τρίτων έχουν το δικό τους on/off toggles για την αναζήτηση.

    Αναβάθμιση της περιγραφής του Low Power Mode

    ios-9-beta-2-battery-low-power-mode-640x386

    H beta αυτή φέρνει μια καλύτερη περιγραφή για ένα από τα χαρακτηριστικά που περιμένουμε πως και πως και που δεν είναι άλλο από το Low Power Mode.

    Η νέα εφαρμογή News της Apple προστέθηκε στο iCloud

    ios-9-beta-2-news-icloud-640x404

     

    Στις Ρυθμίσεις του iCloud η εφαρμογή News έχει πλέον το δικό της toggle για συγχρονισμό σε πολλαπλές συσκευής.

    Ρυθμίσεις του Safari

    ios-9-beta-2-ipad-safari-640x340

    Έχουμε δύο νέες επιλογές στις Ρυθμίσεις του Safari και αφαίρεση μιας.

    Tweaks στο πληκτρολόγιο του iPad

    ios-9-beta-2-ipad-keyboard-640x259

    H πρώτη beta έφερε μια πολύ χρήσιμη λειτουργικότητα στο πληκτρολόγιο του iPad και πιο συγκεκριμένα τα κουμπιά για αντιγραφή, αποκοπή και επικόλληση. Τα δύο πρώτα στην δεύτερη αυτή beta έχουν αντικατασταθεί εκ νέου από τα Undo και Redo. H επικόλληση είναι ακόμη διαθέσιμη. Έτσι αν επιλέξετε κάποιο κείμενο τα κουμπιά της αντιγραφής και επικόλλησης επιστρέφουν εκεί που ήταν κάτι το οποίο σημαίνει πλέον πως είναι ορατά μόνο όταν τα χρειαστεί ο χρήστης και όχι συνέχεια.

    Το Handoff έκανε την εμφάνιση του στο app switcher

    handoffappswitcher-800x506-640x405

    To Handoff ανήκει στα χαρακτηριστικά του Continuity της Apple και έκανε την εμφάνιση του πλέον στο multitasking. Έτσι αν είστε σε μια εφαρμογή σε μια άλλη iOS συσκευή ή σε μια OS X συσκευή μπορείτε ευκολότερα να κάνετε την μετάβαση και να συνεχίσετε από εκεί που είχατε μείνει. Κάνοντας λοιπόν πλέον διπλό tap στο Home Button της συσκευής η πρώτη καρτέλα στο multitasking είναι αυτή του handoff.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles