15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πως η τεράστια επιτυχία του iPhone είναι μεγάλος πονοκέφαλος για την Apple

    cde6e42107959f5cc179d03ca820a4cf

    H Apple μας έπεισε πως δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να έχουμε ένα smartphone. Πλέον τώρα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα η Apple πρέπει να ζήσει και την άλλη όψη του νομίσματος. Πρέπει να βρει νέους αγοραστές iPhones.

    Πρόσφατα και όπως σας παρουσιάσαμε μέσα από άρθρα μας κυκλοφόρησαν εκθέσεις που υποστηρίζουν και προβλέπουν πως οι πωλήσεις του iPhone το επόμενο έτος θα σημειώσουν πτώση. Την πρώτη μετά το 2007 όπου κυκλοφόρησε και η πρώτη iPhone συσκευή στην αγορά.

    Ένας βασικό λόγος είναι πως οι κάτοχοι smartphones έχουν πλέον αγγίξει το 100%. To Business Insider αναφέρει πως το 2015 θα κλείσει με την πρώτη πτώση σε smartphone νέους καταναλωτές που σημειώθηκε ποτέ. Έτσι οι μελλοντικές smartphone αγορές θα είναι βασισμένες σε αναβαθμίσεις ή νέα τηλέφωνα σε ήδη υπάρχον καταναλωτές.

    Σε κάθε οικονομικό τρίμηνο οι πωλήσεις του iPhone σημείωναν άνοδο και αυτό πλέον από ευχή μπορεί να μεταμορφωθεί και σε μια κατάρα στο άμεσο μέλλον.

    “Το παραπάνω γεγονός εξηγεί κατά πολύ γιατί ο Tim Cook έχει τονίσει με τόση έμφαση τους “Android switchers” – ανθρώπους που ήδη έχουν ένα smartphone αλλά που το αλλάζουν για να αγοράσουν ένα iPhone” αναφέρει χαρακτηριστικά το Bussiness Insider. Επίσης για αυτό τον λόγο η Apple ξεκίνησε μια νέα επιθετική πολιτική marketing που στόχο έχει συμβόλαια που θα επιτρέπουν στους χρήστες αυτόματα να αναβαθμίζουν το iPhone τους κάθε χρόνο.

    “H Apple σε λίγο καιρό δεν θα έχει νέους καταναλωτές για να πουλήσει iPhones ενώ η ποιότητα των συσκευών της είναι τόσο καλή που κάνει τους χρήστες τους να μην χρειάζεται να αναβαθμίζουν σε νέο μοντέλο κάθε χρόνο. Είναι γνωστό πλέον ότι τα iPhones κρατάνε για πολύ καιρό” γράφει το δημοσίευμα και δεν έχει αν το σκεφτείτε άδικο.

    Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως παρά το γεγονός ότι το iPhone 6S έχει σημαντικές αναβαθμίσεις και νέα χαρακτηριστικά οι περισσότεροι iPhone 6 χρήστες δεν προχώρησαν σε αναβάθμιση και περιμένουν το iPhone 7.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles