20.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Οι χάρτες της Apple χρησιμοποιούνται τρεις φορές περισσότερο από τους χάρτες της Google στο iOS

    apple-maps-hero

    Όταν οι χάρτες της Apple έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο iOS 6, δέχθηκαν μεγάλη και σημαντική κριτική για τα ανακριβή στοιχεία στα δεδομένα των χαρτών, για τα διάφορα σφάλματα στα διάφορα points of interest, για την έλλειψη πληροφοριών για τα ΜΜΜ, καθώς και για τη μη επαρκή απεικόνιση των χαρτών σε 3D. Αρκετοί χρήστες είχαν αποφασίσει να μην αναβαθμίσουν στο iOS 6 λόγω των αρκετών σφαλμάτων της συγκεκριμένης εφαρμογής, ενώ το ποσοστό υιοθέτησης του συγκεκριμένου λογισμικού είχε ανέλθει μόλις στο 29% όταν η Google κυκλοφόρησε τη δική της εφαρμογή για την πλατφόρμα iOS. Τρεία χρόνια μετά, πλέον, μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, φαίνεται πως οι χάρτες της Apple χρησιμοποιούνται τρεις φορές περισσότερο, σε σχέση με εκείνους της Google.

    Apple says its mapping service is now used more than three times as often as its next leading competitor on iPhones and iPads, with more than 5 billion map-related requests each week. Research firm comScore says Apple has a modest lead over Google on iPhones in the U.S., though comScore measures how many people use a service in a given month rather than how often.

    H μεγάλη χρήση των χαρτών της Apple γίνεται και για το λόγο πως η συγκεκριμένη εφαρμογή χαρτών, έχει γίνει πλέον built-in εφαρμογή, ενώ μπορεί να συνεργαστεί πολύ εύκολα με τη Siri, την εφαρμογή Mail και κάποιες άλλες third-party εφαρμογές όπως είναι η Yelp. Η Associated Press αναφέρει πως το συγκεκριμένο στοιχείο, έκανε αρκετούς χρήστες iPhone να στραφούν και πάλι στην εφαρμογή χαρτών της Apple. Παράλληλα, αρκετοί νέοι χρήστες iPhone δεν αντιμετωπίζουν κάποια συγκεκριμένα προβλήματα με τις νέες και αναβαθμισμένες εκδόσεις των χαρτών της Apple.

    Παρά το γεγονός πως οι χάρτες της Apple κυριαρχούν στο iOS, η Google συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση στη χρήση χαρτών στις ΗΠΑ, έχοντας δύο φορές περισσότερους χρήστες σε σχέση με τους Apple Maps. Και αυτό συμβαίνει καθώς οι χάρτες της Apple υπάρχουν μόνο για το iOS, ενώ οι Google Maps υπάρχουν και για Android και για iOS.

    Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να βελτιώσει τις υπηρεσίες χαρτών. Όπως σας έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα άρθρα μας, έχει εξαγοράσει κάποιες εταιρείες, όπως είναι η Coherent Navigation και η Placeable, ενώ παράλληλα έχει επιδοθεί και στην ενίσχυση της ομάδας των developer που ασχολείται με τους χάρτες, χρησιμοποιώντας και δεδομένα από άλλες εταιρείες, όπως η Foursquare. Η Apple έχει βελτιώσει κατά ένα μεγάλο μέρος τις υπηρεσίες χαρτών, καθώς έχει κινητοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό οχημάτων τα οποία συλλέγουν δεδομένα, προκειμένου να παρουσιάζουν καινούρια χαρακτηριστικά, όπως είναι τα Transit Directions και στο μέλλον, το indoor mapping.

    Τέλος, η Apple συλλέγει δεδομένα από περισσότερες από 3000 πηγές, προκειμένου να τα αξιοποιήσει για τις υπηρεσίες χαρτών, ενώ έχει στείλει ομάδες ανθρώπων να καταγράψουν τις διαδρομές του μετρό σε διάφορες χώρες.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles