21.1 C
Athens
Wednesday, May 1, 2024
More

    Η Apple TV 4K χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα ψύξης

    Apple-TV-4K-teardown-iFixit-005

     

    Γι’ ακόμη μια φορά, οι «μάγοι» του iFixit, «διαμέλισαν» το νέο Apple TV 4K κι ανακάλυψαν μια RAM 3GB, νέους θερμικούς αεραγωγούς κι ένα νέο ανεμιστήρα για το σύστημα ψύξης, μαζί με άλλα χαρακτηριστικά.

    Με τη δυνατότητα, πλέον, για το νέο 4K HDR, τα 3GB και τον δυνατό Α10Χ Fusion επεξεργαστή, η συσκευή είναι λογικό ν’ ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικά, από το iFixit, αναφέρουν τα εξής:

    “An iPad Pro-worthy processor and 3 GB of RAM pushing all those pixels means the TV will get a lot hotter a lot faster.”

    Προκειμένου ν’ αποτρέψουν τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες από τον επεξεργαστή και την RAM, τοποθέτησαν στη συσκευή έναν μεγάλο εσωτερικό ανεμιστήρα κι 8 αεραγωγούς. Η εικόνα X-ray (που φαίνεται παραπάνω) δείχνει τον νέο ανεμιστήρα (ο οποίος τροφοδοτείται από ένα Nidec brushless motor) ως ένα κυκλικό αντικείμενο το οποίο φαίνεται να είναι στενά συνδεδεμένο με τις θυρίδες εξαγωγής αέρα στο πάνω μέρος.

    Ο ανεμιστήρας συνδυάζεται με τον ψύκτη θερμότητας κι ένα EMI shield από την συσκευή 4ης γενιάς, ώστε να δώσει μια λύση στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται εντός της συσκευής. Σε περίπτωση που ο ανεμιστήρας σπάσει, τότε οι χρήστες μπορούν να τον αντικαταστήσουν εύκολα, καθώς η Apple το κατασκεύασε έτσι, ώστε να είναι εύκολη η αντικατάστασή του. Κι είναι κάτι το οποίο αποτελεί καλή λύση για όλους τους χρήστες.

    Apple-TV-4K-teardown-iFixit-004

     

    Η συσκευή χρησιμοποιεί δύο SK Hynix-supplied LPDDR4 RAM chips, εκ των οποίων το ένα απ’ αυτά έχει μνήμη 2GB και το άλλο μνήμη 1GB για ν’ αποδώσει στο σύνολο τα 3GB RAM. Η Apple TV προηγούμενης γενιάς είχε 2GB RAM.

    Προκειμένου να μπορέσει ο επεξεργαστής να λειτουργήσει σωστά, το νέο Apple TV χρησιμοποιεί λίγη παραπάνω ενέργεια, η οποία κυμαίνεται στα 12V at 1.083A σε σχέση με το προηγούμενης γενιάς Apple TV που χρησιμοποιούσε 12V at 0.917A. Αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με το 4ης γενιάς Apple TV, το νέο box κάνει μετάδοση της ενέργειας στην πλακέτα με τη χρήση αγώγιμων θέσεων (conductive posts) αντί με τη χρήση καλωδίων.

    Επίσης, το νέο Apple TV, έχει ένα Gigabit Ethernet Port (κατασκευασμένο από την Broadcom), ενώ το teardown φανερώνει την αφαίρεση του USB-C diagnostic port, καθώς η τελευταία έκδοση του Xcode επιτρέπει την ασύρματη διάγνωση και την ανάθεση λογισμικού.

    Η συσκευή, επίσης, έχει ενσωματωμένο ένα προσαρμοσμένο memory controller, Wi-Fi και Bluetooth module από την Murata, flash memory από την Toshiba κι ένα FisplayPort 1.4 to HDMI 2.0 converter από την Megachips.

    Τέλος, αξίζει ν’ αναφερθεί πως το iFixit βαθμολόγησε με 8 στα 10 την ευκολία κατασκευής της συσκευής, αποδίδοντας αυτή τη βαθμολογία στην απλή κατασκευή και στις κλασικές βίδες που χρησιμοποιούνται στην αγορά. Μένει να δούμε πλέον και τις αποδόσεις του νέου Apple TV σε παιχνίδια και ταινίες 4Κ.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles