18 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Apple ξεκίνησε τις επισκευές iPhones που έχουν μπαταρίες τρίτων κατασκευαστών

    Σύμφωνα με το γαλλικό site iGen (translated) η Apple αλλάζει την πολιτική επισκευών της στα Apple Genius Bars και τα εξουσιοδοτημένα service της ανά τον κόσμο.

    Βάση αυτή την αλλαγή η Apple πλέον θα επισκευάζει iPhones που οι ιδιοκτήτες τους, έχουν αντικαταστήσει την μπαταρία, με μπαταρία που προέρχεται από άλλη εταιρεία. Μέχρι πρότινος η Apple δεν επισκεύαζαν iPhones που είχαν μπαταρία τρίτων. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η Apple ζήτησε από τους συνεργάτες της, να αλλάξουν τακτική και να επισκευάζουν και τα συγκεκριμένα iPhones.

    Έτσι λοιπόν, σε περίπτωση που υπάρχει θέμα με την μπαταρία, θα μπορεί αυτή να αντικατασταθεί με μπαταρία της Apple. Να σημειώσουμε εδώ, πως αν ένα iPhone, έχει οποιοδήποτε άλλο ανταλλακτικό που προέρχεται από τρίτους, δεν θα επισκευάζεται. Η επισκευή ισχύει μόνο για τις μπαταρίες. Επίσης όλες οι επισκευές και οι αντικαταστάσεις, θα υπάρχει μια σταθερή τιμολογιακή πολιτική.

    Πάρα αυτά υπάρχουν και κάποιοι που εκφράζουν προβληματισμούς για αυτή την αλλαγή.

    “Η αλλαγή πολιτικής έχει δημιουργήσει ανησυχίες σε κάποιους εργαζομένους της Apple. Ένας αναφέρει πως οι μπαταρίες που έχουν γίνει εγκατάσταση από τρίτους κρύβει μεγαλύτερα ρίσκα. Όπως αναφέρει υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κατά το άνοιγμα της συσκευής να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην πλακέτα της συσκευής. Εκεί λοιπόν το ερώτημα το μεγάλο είναι ποιος φταίει;”

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles