20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple έχασε ένα από τα δυνατά της χαρτιά στον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας

    Η Apple στον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας έκανε πολύ μεγάλα άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία έκανε την επαυξημένη πραγματικότητα, AR, κάτι γνωστό στις μάζες με κυκλοφορίες όπως η εφαρμογή Measure που ήρθε στο iOS 12. Η εταιρεία πλέον χάνει έναν από τους βασικούς μηχανικούς της στον χώρο αυτό, τον Avi Bar-Zeev που ήταν πίσω από την δημιουργία του Hololens πριν έρθει στην Apple.

    Σύμφωνα με αναφορά του Variety, o Bar-Zeev δούλευε σε ένα ακυκλοφόρητο headset επαυξημένης πραγματικότητας για την Apple, αλλά αποχώρησε από την εταιρεία τον προηγούμενο μήνα.

    Ο ίδιος δήλωσε:

    “Έφυγα από την θέση πλήρης απασχόλησης που είχα στην Apple τον Ιανουάριο. Είχα την καλύτερη δυνατή έξοδο από μια εταιρεία που μπορεί να φανταστεί κάποιος. Έχω μόνο καλά πράγματα να πω για την Apple.”

    Είναι ξεκάθαρο πως ο ταλαντούχος μηχανικός δούλευε στην Apple πάνω σε κάποιο project επαυξημένης πραγματικότητας αλλά όπως ήταν φυσικό και παρά την φύγει του από την Apple δεν θα αποκαλύψει κάτι για αυτό.

    Πριν την Apple είχε δουλέψει στην Disney, Google και φυσικά στην Microsoft όπου ήταν η κινητήριος δύναμη του Hololens.

    O ίδιος αναφέρει πως θα συνεχίσει να ψάχνει για το next big thing στον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles