19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η είσοδος των 5G iPhones το 2020 μπορεί να έχει σοβαρά θέματα ως προς την προμήθεια modems

    Μια νέα αναφορά από το Bloomberg ρίχνει περισσότερο φως στην περίεργη θέση που μπορεί να βρεθεί η Apple σε ότι αφορά τα 5G modems της για το 2020.

    Αν και η Intel μπορεί να αποτελεί την πρώτη επιλογή για την εταιρεία, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην χρησιμοποίηση αποκλειστικά αυτών των chips. Την ίδια στιγμή οι επιλογές για άλλους προμηθευτές 5G chips μόνο ιδανικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

    Καθώς λοιπόν οι Android κατασκευαστές λανσάρουν smartphones με 5G δυνατότητες από φέτος όπως έχουμε αναφέρει οι πάροχοι δεν είναι ακόμη έτοιμη για μια πλήρη τέτοια υποστήριξη όχι τουλάχιστον μέχρι και το 2020.

    Η Apple αναμένεται να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά 5G modems το 2020 που κατά πάσα πιθανότητα θα τις τα προμηθεύσει η Intel.

    Αν η Apple βασιστεί όμως αποκλειστικά σε αυτή την συνεργασία η διάθεση αυτών των chips μπορεί να είναι περιορισμένη και χωρίς την υποστήριξη συχνοτήτων mmWave. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μεγάλους πονοκεφάλους στην εταιρεία.

    Μια άλλη επιλογή θα ήταν η Apple να στραφεί στην Samsung για 5G chips αλλά δύσκολα θα επέλθει μια τέτοια συμφωνία.

    Μια τρίτη επιλογή είναι να λήξει η τεράστια διαμάχη που έχει με την Qualcomm αλλά αυτό είναι επίσης πάρα πολύ δύσκολο…..

    Πολλοί λοιπόν πιστεύουν πως απέναντι σε αυτό το πρόβλημα η Apple ίσως οδηγηθεί στην εξαγορά της Intel σε αυτό το κομμάτι έτσι ώστε η ίδια να επιταχύνει πλέον την διαδικασία παραγωγής και έρευνας μέχρι το 2020. Φυσικά αν γίνει μια τέτοια κίνηση σίγουρα θα κοστίσει πολλά και θα κρύβει και αυτή πολλά ρίσκα.

    Η Apple αυτή την στιγμή και από όσα έχουν διαρρεύσει φαίνεται να δουλεύει στην κατασκευή δικών της modems αλλά αυτά για να μπορέσουν να βγουν σε μαζική παραγωγή θα χρειαστούν λογικά αρκετά χρόνια ακόμη.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles