18.6 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Εύκολες και ασφαλείς πληρωμές με το Apple Pay, για τους κατόχους καρτών της Alpha Bank

    Με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές να έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για μέγιστη ασφάλεια, η Alpha Bank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που παρέχει στους κατόχους καρτών Visa και Mastercard την υπηρεσία Apple Pay, διασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια στις πληρωμές. Με το Apple Pay, οι πληρωμές σε καταστήματα, εφαρμογές και ιστοσελίδες πραγματοποιούνται γρήγορα και άνετα, μέσω iPhone, Apple Watch, iPad και Mac.

    Η ασφάλεια και η προστασία βρίσκονται στο επίκεντρο του Apple Pay. Όταν ο Πελάτης χρησιμοποιεί το Apple Pay με την πιστωτική, τη χρεωστική ή την προπληρωμένη κάρτα Visa ή Mastercard της Alpha Bank, τα στοιχεία της κάρτας δεν αποθηκεύονται στη συσκευή ούτε στους server της Apple. Αντίθετα, δημιουργείται ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού (Device Account Number), ο οποίος κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται σε ασφαλή περιοχή (Secure Element) της συσκευής. Η κάθε συναλλαγή εγκρίνεται με έναν δυναμικό κωδικό ασφαλείας μίας χρήσης.

    Το Apple Pay είναι εύκολο στην εγκατάσταση, ενώ οι χρήστες συνεχίζουν να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη και τα προνόμια που προσφέρουν οι πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες Visa και Mastercard της Alpha Bank.

    Επιπλέον, για τις αγορές με το Apple Pay δεν χρειάζεται να συμπληρώνουν ή να πληκτρολογούν τα στοιχεία της κάρτας ή τις πληροφορίες αποστολής και χρέωσης. Η κάθε πληρωμή επαληθεύεται μέσω Face ID ή Touch ID ή ακόμα και με τον κωδικό της συσκευής του χρήστη.

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Apple Pay είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Alpha Bank.

    Μπορώ να καταχωρήσω οποιαδήποτε κάρτα της Alpha Bank στο Apple Pay;

    Όλες οι κάρτες Visa και Mastercard της Alpha Bank, χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες, μπορούν να καταχωρηθούν στο Apple Pay.

    Ισχύουν τα προγράμματα επιβράβευσης των καρτών Alpha Bank και για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω Apple Pay;

    Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με Apple Pay επιβραβεύονται κανονικά, με την εκάστοτε αναλογία πόντων και η απόδοση των πόντων πραγματοποιείται σε 1-2 εργάσιμες ημέρες.

    Πώς μπορώ να προσθέσω μία κάρτα στο Apple Wallet σε συσκευή Apple;

    Η προσθήκη κάρτας είναι πολύ απλή:

    1. Ανοίγετε το Wallet  στη συσκευή σας
    2. Επιλέγετε το σύμβολο “+” πάνω δεξιά και μετά “συνέχεια”
    3. Στα επόμενα βήματα επιλέγετε την Τράπεζα ή προσθήκη άλλης κάρτας
    4. Σκανάρετε την κάρτα ή Καταχωρείτε τα στοιχεία της 
    5. Αποδέχεστε τους όρους
    6. Ακολουθεί επιβεβαίωση των στοιχείων σας από την Τράπεζα
    7. Λαμβάνετε τον μυστικό κωδικό στο κινητό σας τηλέφωνο
    8.  Καταχωρείτε τον κωδικό που λάβατε και η κάρτα σας είναι ενεργή στο  Apple Pay


    Αν επιθυμείτε να καταχωρήσετε περισσότερες κάρτες στο Apple Pay,, θα πρέπει να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για κάθε συσκευή. 

    Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω το Apple Pay;

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Pay για ανέπαφες πληρωμές σε φυσικά  καταστήματα καθώς και στο διαδίκτυο, όπου δείτε ένα από τα ακόλουθα σύμβολα:

     
    apple pay  contactless

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles