24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Για πρώτη φορά τα 2020 iPhones θα έχουν OLED οθόνες από την BOE;

    Κάποια 2020 και 2021 iPhones θα έχουν οθόνες OLED κατασκευασμένες από μεγάλη εταιρεία της Κίνας για πρώτη φορά σύμφωνα με έκθεση αναλυτή από την Κορέα.

    Η αναφορά του κάνει λόγο για συζητήσεις της BOE με την Apple που έχουν οδηγήσει σε συμφωνία με την πρώτη να παράγει περισσότερα OLED πάνελ για τις ανάγκες των iPhones από την LG μέχρι το 2021….

    Η BOE είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες οθονών LCD, ειδικά όσον αφορά μεγαλύτερες συσκευές ψυχαγωγίας. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί πολύ δυναμικά στα OLED πάνελ. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές OLED πάνελ στην Κίνα αλλά και παγκοσμίως έχοντας μεγάλες συνεργασίες με εταιρείες όπως η Samsung και η LG. Επίσης η εταιρεία έχει παράγει και ορισμένα πάνελ για την σειρά Mate 20 της Huawei.

    Χάρη στην ολοένα αυξανόμενη δραστηριοποίηση της εταιρείας στον τομέα των OLED, και με δεδομένο ότι διαρκώς περισσότεροι κατασκευαστές εξετάζουν τη χρήση φθηνότερων οθονών OLED, φαίνεται ότι η BOE θα παράγει για λογαριασμό της Apple panels για τα iPhone 2020.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα των κορεατικών ΜΜΕ, το 2020 η BOE θα ασχοληθεί ακόμη περισσότερο με τις οθόνες OLED με στόχο να γίνει ο άμεσος και μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Samsung.

    Η μεγαλύτερη πρόκληση της BOE είναι να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Apple. Αν φτάσει αυτόν τον στόχο, τότε θα αποτελέσει έναν από τους κύριους προμηθευτές OLED panels για τα iPhone 2020, και ίσως για όλα τα iPhone από εκεί και έπειτα.

    Οι αναλυτές της Νότιας Κορέας προβλέπουν ότι το 2021 η BOE θα στείλει 45 εκατομμύρια OLED panels στην Apple. Αν και το μεγαλύτερο μερίδιο θα συνεχίσει να το κατέχει η Samsung, οι αναλυτές υπολογίζουν ότι οι αποστολές της εταιρείας θα μειωθούν στα 150 εκατομμύρια, έναντι 250 εκατομμυρίων που είχε το 2019.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles