Ένοχος κρίθηκε ο Hacker που δημοσίευσε φωτογραφίες από το iCloud διαφόρων celebrity

0
997

icloud-hack-e1458113988126-980x420

O Ryan Collins κρίθηκε ένοχος για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε κάποιον υπολογιστή σε μια προσπάθειά του να χακάρει περισσότερους από 50 λογαριασμούς iCloud και 70 λογαριασμούς Gmail. Ο Collins παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια της δίκης τους πως απέκτησε πρόσβαση την περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου 2012 και Σεπτεμβρίου 2014, προκειμένου να ψάξει για λογαριασμούς με κάποιο ιδιαίτερο περιεχόμενο. Σε αυτούς τους λογαριασμούς συμπεριλαμβανόταν και διάφοροι λογαριασμού celebrities, όπως ήταν αυτοί των Jennifer Lawrence και Kate Upton.

Ένα θετικό απ’ όλη αυτή την υπόθεση είναι πως η συγκεκριμένη διαρροή δεν προερχόταν από κάποιο κενό ασφαλείας στην πλατφόρμα της Apple. Ο συγκεκριμένος hacker θα καταδικαστεί με την εσχάτη των ποινών για το συγκεκριμένο αδίκημα, εκτίωντας 5 χρόνια φυλάκισης σε ομοσπονδιακές φυλακές. Πέρα απ’ αυτό, ο υποδιευθυντής και πράκτορας του FBI του Los Angeles, David Bowdich, επισημαίνει στους καταναλωτές να κάνουν έξυπνη χρήση του διαδικτύου και να χρησιμοποιούν ασφαλής κωδικούς.

Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο αναφέρει τα εξής:

“By illegally accessing intimate details of his victims’ personal lives, Mr. Collins violated their privacy and left many to contend with lasting emotional distress, embarrassment and feelings of insecurity. We continue to see both celebrities and victims from all walks of life suffer the consequences of this crime and strongly encourage users of Internet-connected devices to strengthen passwords and to be skeptical when replying to emails asking for personal information.”

Αν κι η έρευνα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί για το συγκεκριμένο θέμα, εμείς θα μείνουμε στα λεγόμενα του πράκτορα του FBI, αναφέροντας πως θα πρέπει όλοι οι χρήστες να κάνουν έξυπνη χρήση του διαδικτύου, να χρησιμοποιούν έξυπνους κωδικούς από μηχανές αναπαραγωγής κωδικών, να είναι κατάλληλου μεγέθους σε χαρακτήρες και κυρίως δεν θα χρησιμοποιούνται για παραπάνω από έναν λογαριασμούς.

Σχολιασμός στο φόρουμ