Η Apple δουλεύει πάνω σε 2 νέα χαρακτηριστικά υγείας για το Apple Watch. Η wearable συσκευή της εταιρείας λοιπόν θα μπορεί να έχει την δυνατότητα στο μέλλον να αναγνωρίζει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του χρήστη για πρώτη φορά. Το 9to5Mac παρουσίασε αυτή την είδηση με βάση και τον πηγαίο κώδικα της iOS 14.

Τα επίπεδα οξυγόνου μεταξύ 95% και 100% είναι πολύ καλά ενώ αυτά κάτω του 80% μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα στην καρδιά αλλά και στον εγκέφαλο.

Με βάση το παραπάνω η Apple δουλεύει πάνω σε μια νέα ειδοποίηση υγείας για τον χρήστη. Έτσι λοιπόν όταν το Apple Watch θα εντοπίζει επίπεδα οξυγόνου κάτω από το κανονικό τότε μια ειδοποίηση θα εμφανίζεται με παρόμοιο τρόπο που έχουμε σήμερα με τους καρδιακούς παλμούς.

Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε τι hardware και λογισμικό θα χρειαστεί για αυτή την αναγνώριση και ειδοποιήσεις.

Είναι πολύ πιθανό το Apple Watch Series 6 να έχει νέους αισθητήρες ενσωματωμένους για αυτό το σκοπό ενώ το watchOS 7 να φέρει αυτό το χαρακτηριστικό για πρώτη φορά στους χρήστες.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως το hardware του Apple Watch αυτή την στιγμή έχει την δυνατότητα να κάνει μετρήσεις των επιπέδων οξυγόνου μέσω του αισθητήρα καρδιακών παλμών. Η Apple έχει αναβαθμίσει αυτόν τον αισθητήρα με το Apple Watch Series 4 φέρνοντας για πρώτη φορά την δυνατότητα ΗΚΓ αλλά δεν ανέφερε το οτιδήποτε για τις μετρήσεις οξυγόνου στο αίμα. Όχι ακόμη τουλάχιστον….