Η εταιρεία Initial Hygiene Washroom πήρε δείγματα από smartphones, χρησιμοποιώντας μια φορητή συσκευή που ανάβει, όταν εμφανίζονται σε μια επιφάνεια ζωντανοί μικροοργανισμοί.

Ένα κάθισμα τουαλέτας, που ελέγχθηκε με αυτόν τον τρόπο, εμφάνισε 220 φωτεινά σημεία, όπου παραμόνευαν βακτηρίδια, ενώ το μέσο κινητό τηλέφωνο είχε 1.479!

Αυτό που ενδεχομένως να φταίει είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι παίρνουν το κινητό τους στην τουαλέτα. Έρευνα σε υπαλλήλους γραφείου διαπίστωσε ότι δύο στους πέντε παίρνουν το δικό τους μαζί στην τουαλέτα, όταν είναι στη δουλειά.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Daily Mail, η νέα μελέτη εξέτασε 50 τηλέφωνα, καταγράφοντας την υψηλότερη ανάγνωση βακτηρίων σε smartphones σε δερμάτινη θήκη και έδειξε σχεδόν 17 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας.

Ο μέσος όρος για μια πλαστική θήκη ήταν 1.454, σχεδόν επτά φορές περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα της τουαλέτας. Όταν παίρνουμε το κινητό στο μπάνιο, εκτίθεται στα ίδια μικρόβια με τις λαβές και με τα καθίσματα της τουαλέτας.

Το θέμα είναι ότι μόνο το 20% καθαρίζει το τηλέφωνό του, αφού φύγει από την τουαλέτα. Και πώς να το κάνει, αφού ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό δεν πλένει, καν, τα χέρια του μετά τη χρήση της τουαλέτας, την ώρα που οι επιστήμονες κραυγάζουν για την ατομική υγιεινή και τη μετάδοση ιών.