20.9 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Σκέφτεστε να αγοράσετε τα καινούργια AirPods; Δείτε πως τα νέα συγκρίνονται με τα 1ης γενιάς

    Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα την πολυαναμενόμενη συνέχεια των πρώτης γενιάς AirPods. Όπως αναμενόταν τα δεύτερης γενιάς ασύρματα ακουστικά της Apple έχουν μια νέα Qi θήκη ασύρματης φόρτισης και το χαρακτηριστικό “Hey Siri”. Επίσης ενσωματωμένο υπάρχει και ένα νέο H1 chip που προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις σε σύγκριση με τα πρώτα AirPods.

    Ασύρματη Θήκη Φόρτισης

    Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές λοιπόν με τα νέα AirPods είναι η έλευση μιας νέας ασύρματης θήκης φόρτισης Qi. Αυτό επιτρέπει στην ίδια την θήκη φόρτισης να φορτίζει ασύρματα με οποιοδήποτε Qi συμβατό φορτιστή. Η θήκη διατηρεί και την συνδεσμολογία Lightning για ασύρματη ενσύρματη φόρτιση αυτής.

    Η Apple πουλάει πλέον τα νέα AirPods με την ασύρματη θήκη φόρτισης, χωρίς αυτή και επίσης την πουλάει και ξεχωριστά προς $79. Μια ακόμη μικρή αλλαγή είναι πως η νέα θήκη έχει μια ένδειξη LED η οποία έχει μεταφερθεί από το εσωτερικό της θήκης στο εξωτερικό της.

    Αυτονομία Μπαταρίας

    Τόσο τα νέα AirPods με την ασύρματη θήκη φόρτισης όσο και τα νέα AirPods χωρίς την ασύρματη θήκη φόρτισης έχουν μια αυτονομία κατά 50% μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτά της πρώτης γενιάς στην ομιλία.

    Χαρακτηριστικά και αποδόσεις

    Πέρα από την νέα ασύρματη θήκη φόρτισης, τα 2ης γενιάς AirPods προσφέρουν έναν νέο βελτιωμένο H1 chip που προσφέρει κάποιες βελτιώσεις σε σύγκριση με το W1 chip της πρώτης γενιάς AirPods. Πέρα λοιπόν από 50% περισσότερο χρόνο ομιλίας, η καθυστέρηση (latency) να μειώνεται δραματικά, και η μετάβαση από συσκευή σε συσκευή να γίνεται 2 φορές πιο γρήγορα.

    Στον τομέα της αντίστασης στο υγρό στοιχείο δεν φαίνεται να έχουμε κάποια βελτίωση σε σύγκριση με τα πρώτης γενιάς AirPods. Αυτό σημαίνει πως και αυτά δεν θα έχουν κάποιο θέμα με τον ιδρώτα ή την ελαφριά βροχή αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν αδιάβροχα.

    Τα δεύτερης γενιάς AirPods θα είναι διαθέσιμα μόνο με τις iOS 12.2, watchOS 5.2, και macOS 10.4.4 και νεότερες εκδόσεις αυτών.

    Τιμή

    Τα νέα AirPods με την κλασική θήκη φόρτισης θα έχουν μια τιμή ίδια και στα $159 με την πρώτης γενιάς AirPods. Τα νέα AirPods με την ασύρματη θήκη φόρτισης θα κοστίζουν $40 παραπάνω και έτσι η τιμή τους θα είναι στα $199.

    Η ασύρματη θήκη φόρτισης όπως είπαμε θα είναι συμβατή και με τα πρώτης γενιάς AirPods και θα πωλείται και ξεχωριστά για $79.

    Η παραγγελίας στο επίσημο site της Apple έχουν ξεκινήσει ήδη με τα νέα AirPods να αρχίσουν να διανέμονται προς το τέλος Μαρτίου αρχές Απριλίου στους πρώτους καταναλωτές.

    Για την επίσημη τιμή τους στην Ελλάδα αλλά και την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορία τους στην χώρα μας θα σας ενημερώσουμε σε νεότερο άρθρο μόλις γνωρίζουμε κάτι με σιγουριά.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles