13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ο CEO της Google απασφάλισε: “Η Apple πουλάει την ιδιωτικότητα ως ένα προϊόν πολυτελείας”

    Ο Google CEO Sundar Pichai έκανε μια επίθεση στην Apple, αναφέροντας πως αυτή πουλάει την ιδιωτικότητα ως ένα προϊόν πολυτελείας.

    Ο Pichai ήταν προσεκτικός να μην αναφέρει ξεκάθαρα το όνομα της Apple αλλά η αναφορά του ήταν ξεκάθαρο σε όλους ποιον είχε ως αποδέκτη.

    “Παραμένουμε εστιασμένοι σε προϊόντα και χαρακτηριστικά που κάνουν την ιδιωτικότητα μια πραγματικότητα και για όλους. Το για όλους είναι μια βασική φιλοσοφία στην Google. Είναι δομημένη μέσα στην αποστολή μας να δημιουργούμε προϊόντα που είναι προσβάσιμα παγκοσμίως και χρηστικά. Έτσι λοιπόν η αναζήτηση μας δουλεύει το ίδιο για όλους, είτε είσαι ακαδημαϊκός στο Harvard είτε ένα μαθητής σε κάποιο χωρίο στην Ινδονησία.

    Αυτή η αποστολή μας μας κάνει να έχουμε μια ίδια προσέγγιση και στην ιδιωτικότητα. Για εμάς η ιδιωτικότητα δεν μπορεί να είναι ένα προϊόν πολυτελείας που προσφέρεται μόνο σε ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν premium προϊόντα και υπηρεσίες. Η ιδιωτικότητα πρέπει να είναι η ίδια για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο.”

    Πριν από την παραπάνω δήλωση του ισχυρού άντρα της Google είχε προηγηθεί μια αντίστοιχη του Tim Cook που και αυτός με την σειρά του έδειχνε σαφώς την Google χωρίς όμως να αναφέρει ξεκάθαρα το όνομα της.

    O Cook είχε δηλώσει:

    “Θα μπορούσαμε να βγάλουμε τόνους χρημάτων αν ο καταναλωτής αποτελούσε ένα προϊόν μας. Αποφασίσαμε να μην κάνουμε κάτι τέτοιο. Για εμάς δεν είστε ένα προϊόν είστε ένας καταναλωτής, είστε ένα κόσμημα”

    Ο Pichai σίγουρα αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στα όσα δήλωσε ο Cook για το γεγονός ότι η Google πουλάει δεδομένα χρηστών στην διαφημιστές. Αναφέρει λοιπόν ότι η Google κάνει τα πάντα βάση δύο χρυσών κανόνων:

    “H Google ποτέ δεν θα πουλήσει κάποιο προσωπικό δεδομένο σε τρίτους. Οι χρήστες αποφασίζουν πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες τους.

    Πρώτον τα δεδομένα κάνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείς πιο χρηστικές για εσένα. Είναι αυτό που επιτρέπει στην Google Assistant να σου νοικιάσει ένα αυτοκίνητο για το ταξίδι σου, στους Χάρτες για το πως θα στο σπίτι σου, στην εφαρμογή των Φωτογραφιών για να μπορείς να μοιραστείς τις φωτογραφίες των διακοπών σου με ένα απλό κλικ.

    Δεύτερον, τα προϊόντα χρησιμοποιούν ανώνυμα δεδομένα έτσι ώστε να είναι πιο χρηστικά για όλους. Τα δεδομένα κίνησης στους Χάρτες της Google βοηθάνε ώστε οι χρήστες να βρίσκουν εναλλακτικές διαδρομές για παράδειγμα.

    Τρίτον, ένα μικρό ποσοστό δεδομένων βοηθάει στις διαφημίσεις που είναι σχετικές και προσφέρουν κέρδη έτσι ώστε η Google να συνεχίζει να προσφέρει προϊόντα δωρεάν και προσβάσιμα από όλους. Αυτά τα κέρδη επίσης διατηρούν μια σειρά δημιουργών περιεχομένου που με την σειρά τους μας βοηθούν να έχουμε δωρεάν περιεχόμενο στο web για όλους.”

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles