Έχουμε πολλές αναφορές που κάνουν λόγο πως τα επερχόμενα iPhone δεν θα έχουν ένα 5G modem και κάτι τέτοιο θα γίνει εφικτό στα 2020 μοντέλα. Πάρα αυτά μια νέα αναφορά από το Reuters κάνει λόγο πως το iPhone 11 φέτος ίσως περιλαμβάνει κάτι τέτοιο….

Σύμφωνα με την αναφορά η Apple σκέφτεται σοβαρά την Samsung, MediaTek αλλά και την Intel με την οποία συνεργάζεται αυτή την στιγμή για την προμήθεια 5G modem chips για τα 2019 iPhones.

H είδηση αυτή προέκυψε από μια κατάθεση μάρτυρα στην συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Qualcomm.

O Apple supply chain executive Tony Blevins συγκριμένα κατάθεσε πως η Apple για πολύ καιρό σκεφτόταν σοβαρά να χρησιμοποιήσει πολλαπλούς προμηθευτές για τα modem chips των συσκευών της αλλά υπέγραψε τελικά με την Qualcomm για την αποκλειστική διάθεση αυτών των chips μιας και προσέφερε λογικό κόστος λογιστικής πίστωσης σε αντάλλαγμα για την αποκλειστική αυτή διάθεση.

Πριν το 2016 η Apple βασιζόταν αποκλειστικά στην Qualcomm για τα ασύρματα chips των iPhone. Μεταξύ του 2016 – 2017 η Apple χώρισε στα δύο αυτή την παραγωγική αλυσίδα φέροντας και την Intel στην εξίσωση. Το 2018 η Apple βασίστηκε αποκλειστικά σε chips της Intel.

O Blevins ανέφερε πως η Apple επίσης σκέφτεται την MediaTek αλλά και την Samsung για την προμήθεια αυτών των chips. Αναφέρει πως η εταιρεία θέλει να έχει εναλλακτικές λύσεις σε ότι αφορά τους προμηθευτές της σε όλους τους τομείς.

Ο Blevins βέβαια δεν επιβεβαίωσε αν η Apple αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα 5G modem προμηθευτή για φέτος ή αν τελικά τα iPhone που θα παρουσιάσει η Apple φέτος θα ενσωματώσουν αυτή την τεχνολογία.