20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Μείναμε άφωνοι…NOT | To πρώτο smartwatch της Xiaomi μοιάζει με ένα Apple Watch

    Το νέο smartwatch της Xiaomi δεν έχει επίσημα κυκλοφορήσει ακόμη αλλά η εταιρεία κοινοποίησε φωτογραφίες και χαρακτηριστικά αυτού με την ονομασία του μάλλον να είναι Mi Watch.

    Χωρίς να προκαλεί εντύπωση από μια εταιρεία που εδώ και χρόνια αντιγράφει την Apple, το Mi Watch μοιάζει….με το Apple Watch.

    Η κλωνοποίηση Apple συσκευών από την Xiaomi ξεκίνησε πίσω το 2014 με την κυκλοφορία του Mi Pad ενός tablet που πέρα από το όνομα έμοιαζε απελπιστικά με ένα iPad Mini ακόμη και στο υλικό marketing που δημιουργήθηκε για αυτό.

    Μετέπειτα είχαμε την δημιουργία ενός Android Skin που έκανε της smartphone συσκευές της εταιρείας να φαίνεται πως τρέχουν το iOS.

    To 2018 είδαμε τον κλώνο του iPhone X που άκουσε στο όνομα Mi 8. Η Xiaomi αντέγραψε το notch καθώς και την πίσω επιφάνεια της ναυαρχίδας της Apple φτάνοντας στο σημείο να κυκλοφορήσει και ένα παραπλήσιο wallpaper για αυτή.

    Ακόμη και στις παρουσιάσεις της Xiaomi είχαμε μια αντιγραφή της Apple με προτάσεις όπως “one more thing” και τον CEO της εταιρείας να φοράει ένα μαύρο ζιβάγκο και τζιν με αθλητικά.

    Τα περισσότερα τώρα Android smartwatches είναι κυκλικά αλλά η Xiaomi προτίμησε να ακολουθήσει για ακόμη μια φορά την σχεδιαστική υπογραφή της Apple φέρνοντας και μια ψηφιακή κορόνα για την συσκευή.

    Το smartwatch της Xiaomi θα υποστηρίζει ανεξάρτητα πρωτόκολλα όπως WiFi, GPS, και NFC και θα έχει ενσωματωμένο ένα ηχείο. Επίσης θα υποστηρίζει eSIM επιτρέποντας λογικά τις τηλεφωνικές κλήσεις από αυτό. Εσωτερικά υπάρχει το Qualcomm Snapdragon Wear 3100.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles