23.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Λύθηκε το μυστήριο με την σκηνή σε σχήμα ουράνιου τόξου στα κεντρικά της Apple

    Όπως σας είχαμε ενημερώσει ένα νέο εναέριο βίντεο από drone πάνω από το Apple Park παρουσίασε εργασίες που γινόντουσαν σε μια σκηνή σε σχήμα ουράνιου τόξου στο κέντρο των κυκλικού κτιρίου.

    Όλα έδειχναν σαν να γινόταν προετοιμασία για μια συναυλία κάποιου τύπου ή κάποιας παρουσίασης. Τελικά θα υπάρξει ένα πολύ ειδικό event στα κεντρικά της Apple στις 17 Μαΐου.

    Το Cult of Mac εντόπισε ένα άρθρο από το εσωτερικό σύστημα της Apple. Σε αυτό αναγράφεται πως θα έχουμε τα επίσημα εγκαίνια στο Apple Park καθώς και έναν φόρο τιμής στον Steve Jobs που το όραμα του μετουσιώθηκε τελικά σε αυτά τα κτίρια.

    “Αν έχετε βρεθεί στο Apple Park τελευταία το έχετε δει. Ένα ουράνιο τόξο εμφανίστηκε στο κέντρο. Αποτελεί μια από τις τελευταίες δημιουργίες του Jony Ive και της ομάδας του. Η κατασκευή έχει δημιουργηθεί ειδικά για την οικογένεια της Apple και για το event στις 17 Μαΐου. Στο event αυτό θα έχουμε γιορτή τόσο για τα εγκαίνια των νέων κεντρικών κτιρίων της εταιρείας όσο και έναν φόρο τιμής στον Steve Jobs.”

    Η σκηνή έχει την ονομασία Apple Stage και σχεδιάστηκε από τον Jony Ive και την ομάδα του σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες Foster+Partners και τους σχεδιαστές Gainsbury και Whiting.

    Ο Ive εξηγεί γιατί επιλέχτηκε αυτός ο σχεδιασμός:

    “Σκοπός μας ήταν η δημιουργία μιας σκηνής που θα γινόταν άμεσα αναγνωρίσιμη ως μια Apple Stage. Η ιδέα του ουράνιου τόξου ήταν μια από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις που οι πρώτες μας σκέψεις αφορούσαν διαφορετικά σχέδια. Υπάρχει μια λογική για το ουράνιο τόξο που ήταν μέρος της ταυτότητας μας για πολλά χρόνια. Το ουράνιο τόξο επίσης είναι κάτι ευχάριστο και παρουσιάζει κάποιες από τις αξίες μας.”

    Όπως μπορείτε να φανταστείτε αν και η σκηνή εξωτερικά μοιάζει να είναι απλή στην πραγματικότητα είναι μια πολύ σύνθετη κατασκευή με περισσότερα από 25.000 εξαρτήματα να έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του τεράστιου σκελετού του.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles