Η Foxconn ανακοίνωσε τα πλάνα της για την έναρξη καραντίνας στους iPhone εργαζομένους όταν γυρίσουν πίσω στην δουλειά τους στις 10 Φεβρουαρίου ως μέτρο πρόληψης για τον κοροναϊό.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο της εταιρείας είναι στην Zhengzhou, στην περιοχή Henan που απέχει περί τα 300 miles από το Wuhan, όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού.

To Bloomberg αναφέρει:

“O μεγαλύτερος συνεργάτης της Apple στην παραγωγικής της αλυσίδα έχει σκοπό επίσημα να ξεκινήσει την λειτουργία του στις 10 Φεβρουαρίου μετά από παράταση της άδειας των εργαζομένων για την νέα χρονιά στην Κίνα που έγινε εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού. Ως έξτρα μέτρο πρόληψης οι εργαζόμενοι που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους θα μπουν σε ένα πλάνο καραντίνας για 14 μέρες ή 7 μέρες ανάλογα από ποια περιοχή έρχονται.

Έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 14 μέρες έτσι ώστε τα πρώτα συμπτώματα του ιού να κάνουν την εμφάνιση τους σε κάποιος ο οποίος προσβλήθηκε από αυτόν.

Πολλοί από τους εργαζομένους της Foxconn μένουν στις εγκαταστάσεις – οικίες που παρέχει η εταιρεία κοντά στο εργοστάσιο και έτσι το πλάνο αυτό καραντίνας είναι κάτι εφικτό και θα μπορεί να υπάρξει ένας σοβαρός έλεγχος.

Όπως έχει αναφερθεί οι πωλήσεις των iPhone μπορεί να δεχτούν σοβαρό πλήγμα αν οι προμηθευτές της εταιρείας δεν ανοίξουν στις 10 Φεβρουαρίου.

Η TSMC που είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες της Apple ανέφερε πως η δική της παραγωγική γραμμή παραμένει χωρίς προβλήματα μετά από αναφορές που ήθελαν μια σειρά από νέα προϊόντα της Apple να καθυστερούν να λανσαριστούν εξαιτίας αυτής της κατάστασης.